Haberler

Londra'da 79 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Yangın Buzdolabından Çıkmış

Güncelleme:

İngiltere'nin başkenti Londra'da 79 kişinin yaşamını yitirdiği gökdelen yangının 4'üncü kattaki bir dairede bulunan buzdolabının patlaması nedeniyle çıktığı açıklandı.

Londra'da 79 kişinin ölümüne neden olan gökdelen yangınının buzdolabından çıktığı resmen doğrulandı. Londra Emniyet Müdürlüğü, yangına Hotpoint marka buzdolabındaki patlamanın neden olduğunu açıkladı.

YANGIN 4'ÜNCÜ KATTA ÇIKTI

Emniyet açıklamasında, yangının binanın dış cephesindeki plastik mantolamayla daha hızlı yayıldığı bu izolasyonun güvenlik testlerinden geçmediği belirtildi. Buzdolabının 24 katlı binanın 4'üncü katındaki bir dairede olduğu tahmin ediliyor. Polis bu marka ve model buzdolabının daha önce böyle bir kazaya sebebiyet vermediğini de ekledi.

ARAŞTIRMA SÜRECİNDE GÜNCELLEME YAPILACAK

Hotpoint firmasının sözcüsü yangına neden olduğu bildirilen modeli kullananlara buzdolaplarını kontrol etme çağrısında bulunarak firma ile iletişime geçmeleri çağrısında bulundu. Sözcü, yetkililerle birlikte çalışma yürüttüklerini belirterek şu aşamada herhangi bir açıklama yapamayacaklarını ve mümkün olduğu kadar en iyi şekilde yetkilileri bilgilendirerek araştırma sürecinde de güncelleme yapacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title