Haberler

Bursa-Ayı Barınağının 3 Yavrusu Kefir ve Balla Besleniyor +

Artvin ve Rize'de vatandaşlar tarafından bulunan 3 öksüz yavru ayı Bursa'nın Karacabey ilçesindeki ayı barınağına getirildi.

Artvin ve Rize'de vatandaşlar tarafından bulunan 3 öksüz yavru ayı Bursa'nın Karacabey ilçesindeki ayı barınağına getirildi. Henüz bir buçuk aylık olan ve biberon ile beslenen yavru ayılara Tolga, Lesi ve Aydın isimleri verildi.

İkisi Artvin'de biri ise Rize'de duyarlı vatandaşlar tarafından bulunan yavru ayılar Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğünce koruma altına alındı. İlk bakım ve kontrolleri yapılan öksüz yavru ayılar gerekli işlemlerin ardından hayatları boyunca yuvaları olacak olan Karacabey ilçesindeki Ova Korusu Ayı Barınağına getirildi. Burada veteriner hekimlerce yapılan incelemelerde yavru ayıların yaşlarının bir ile bir buçuk aylık arasında değiştiği tespit edildi. Günde 4 kere emerek beslenme ihtiyacı duyan öksüz ayılar için veteriner hekimlerce, kefir, bal bebek maması gibi desteklerle hazırlanan özel mama bakıcılarının elinden biberonla içiriliyor. Bulundukları alan sık sık kontrol edilen yavru ayıların enfeksiyon kapma riskine karşı bakıcıları hariç kişilerin temasına da izin verilmiyor.

SÜREKLE BESLENMEYE İHTİYAÇ DUYUYORLAR

Yavru ayıların bakımıyla ilgili bilgiler veren barınak şefi Veteriner Hekim Azizcan Sezer, Yavru oldukları için sürekli beslenmeye ihtiyaç duyuyorlar. Dolayısıyla günde 4 sefer beslemek durumundayız. Bu hafta buraya gelen yavru ayılarımız 30-40 yıllık hayatlarının tamamını bu barınakta geçirecekler. Doğadaki diğer ayılara göre buradaki iyi koşullar daha da uzun ve sağlıklı yaşamalarına da neden oluyor. Merkezimizde 78 ayımız vardı yeni gelen yavru aylarımız da birlikte sayımız 81'e çıktı dedi.

TOLGA CANA YAKIN, LESİ AGRESİF...

Yavru ayılara barınağa gelmelerinin ardından barınak çalışanları tarafından Tolga, Lesi ve Aydın isimleri verildi. Öksüz yavruların karakteristik özelliklerini de anlatan Sezer, Tolga çok insana yakın, cana yakın bir hayvan. Sürekli bizimle oynuyor. Lesi biraz daha sinirli, agresif yapıda. Aydın ise çekimser ve korkak bir yavru. Geceleri de beslenme ve bakıma ihtiyaç duydukları için saat farkı gözetmeksizin onların yanlarında oluyoruz. Geceleri yanlarına geldiğimizde birbirlerine sarılarak uyuduklarını görüyoruz. Yavru ayılarımız bizim de yeni neşe kaynağımız oldu şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Artvin Politika Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu?
3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title