Haberler
BBC

Suudi Arabistan: Cemal Kaşıkçı'nın Öldürülmesinden Sorumlu Olan Kişiler, Kim Olursa Olsun Hesap...

Suudi Arabistan, ülkesinin vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı.

Suudi Arabistan, ülkesinin vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ile ilgili olarak yeni bir açıklama yaptı.

Kabine toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olan kişiler, kim olursa olsun hesap verecek" denildi.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan'ın bu konuda kararlı olduğu, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağı belirtildi.

Kabine toplantısı, Kral Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında yapıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü "Kaşıkçı cinayeti zanlıları İstanbul'da yargılansın" teklifi ile ilgili olaraksa herhangi bir yorum yapılmadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayeti için 'önceden planlanmış' demesi beni son derece kaygılandırdı. Dünya hala yanıtları bekliyor"

Erdoğan: Cemal Kaşıkçı cinayetinin planlı işlendiğine dair elimizde deliller var

Salı günü AKP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye'nin elinde "cinayetin planlı işlendiğine dair" deliller olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Buradan bir çağrı yapıyorum. Bu çağrı Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetimedir. Olayın cereyan ettiği yer İstanbul'dur. Bu 15 artı 3 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir. Takdir kendilerinindir" dedi ve şu soruları sordu:

"Cinayet günü bu 15 kişi niçin İstanbul'da toplanmıştır? Bu kişiler kimden emir almıştır? Başkonsolosluk binası niçin günler sonra açılmıştır? Öldürüldüğü resmen kabul edilen bir kişinin cesedi niçin hala ortada yok?"

Cumhurbaşkanı, cesedin "yerli bir işbirlikçiye verildiği" iddiasına da değindi:

"Sıradan birisi bu yerli işbirlikçiden bahsetmiyor. Suudi Arabistan'dan yetkili bir kişi bundan bahsediyor. Öyleyse bu işbirlikçiyi açıklamak zorundasın. Hiç kimse bu sorular cevaplanmadan meselenin üzerinin kapatılacağını aklından bile geçirmesin. Olayı birkaç güvenlik görevlisinin yıkmak bizi ve uluslararası kamuoyunu tatmin etmez."

"Bu siyasi bir cinayet olduğuna göre, varsa, diğer ülkelerdeki suç ortaklarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerekiyor" diyen Erdoğan ekledi:

"Uluslararası hukukun da, İslam hukukunun da gereği budur. Türkiye olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kendi hukukumuz ve uluslararası hukukun gereği neyse yerine getirilmesini sağlayacağız."

Cinayet günler sonra kabul edilmişti

Cemal Kaşıkçı 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdi ve bir daha çıkamadı.

Türkiye, Suudi Arabistan ile beraber ortak soruşturma başlattı.

Riyad yönetimi günler sonra Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul etti, cinayeti Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile hiçbir ilişkisi olmayan ajanlar tarafından işlenmiş "korsan bir operasyon" ile ilişkilendirdi.

BBC

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı İstanbul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title