Haberler

AYDIN BAĞIŞLANAN ORGANLARI NAKİL BEKLEYEN HASTALARA UMUT OLDU

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, kullandığı otomobille yaptığı kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen bir çocuk annesi Esra Öztürk'ün (20) organları yakınları tarafından bağışlandı.

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, kullandığı otomobille yaptığı kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen bir çocuk annesi Esra Öztürk'ün (20) organları yakınları tarafından bağışlandı. Bağışlanan organlardan karaciğer ve böbrekleri İzmir ile Ankara'daki nakil bekleyen hastalar için umut oldu.

Ramazan Bayramı'nın arifesi olan geçen 3 Haziran'da Kavaklıdere'den Milas yönüne giden Esra Öztürk'ün kullandığı 48 YJ 232 plakalı araç, yağmurun kayganlaştırdığı yolda kontrolden çıktı. Savrulan otomobil karşı şeride geçip, devrildi. Otomobil sürücüsü Esra Öztürk ile yanındaki eşi Sefa Öztürk (25) yaralandı. Yaralılar, Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu hafif olan Sefa Öztürk, tedavisinin ardından taburcu edilirken, ağır yaralanan eşi Esra Öztürk, Kuşadası'ndaki bir özel hastaneye sevk edildi. 1 çocuk annesi Öztürk'ün dün (cuma) akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Doktorların görüştüğü Öztürk'ün annesi Serpil Çamcı, babası Turgut Çamcı ve aynı kazada yaralanan eşi Sefa Öztürk, beyin ölümü gerçekleşen Esra Öztürk'ün organlarının bağışlanmasına onay verdi. Durum, Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi'ne bildirildi. Ankara ve İzmir'den iki özel ekip, Öztürk'ün bağışlanan organlarını almak için Kuşadası'na geldi. Bu sabah yapılan operasyonda Öztürk'ün ameliyatla alınan karaciğer ve iki böbreği, uygun hastalara nakledilmek üzere İzmir ve Ankara'ya gönderildi. Öztürk'ün diğer organlarının ise nakil için uygun bulunmadığı belirtildi.

Gözü yaşlı baba Turgut Çamcı kızının organlarıyla başkalarının yaşacağınıı belirtip, Biz mutlu olamadık, başkaları kızımın bağışlanan organlarıyla sağlığa kavuşup, mutlu olsunlar dedi.

Eşinin acısını yüreğine gömen Sefa Öztürk de herkesi hayat kurtarmak için organ bağışı yapmaya davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esra Öztürk Beyin Ölümü Milas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title