Haberler

    Ziya Selçuk Açıkladı: LGS Başvuruları Otomatik Olarak Yapılacak

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvurularının otomatik olarak yapılacağını duyurdu.

    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Liseye Geçiş Sınavı ( Lgs ) başvurularının otomatik olarak yapılacağını duyurdu.

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 7 Haziran 2020 tarihinde LGS başvurularının otomatik olarak yapılacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınav kılavuzunun geçen sene olduğu gibi 3 Nisan tarihinde yayımlanacağını ifade etti.

    Her şeyin planlandığını ve yapıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladıklarını açıkladı.

    "LGS Başvurularını Otomatik Olarak Yapacağız"

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, LGS başvurularını otomatik olarak yapacağız. Başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan'da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor" ifadelerini kullandı.

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS'nin Ertelenmeyeceğini Duyurmuştu

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerin kaygılarını daha da artırmak istemediklerini belirterek 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan LGS'yi ertelemeyeceklerini açıklamıştı.

    Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS ile ilgili şunları söylemişti:

    "Salgın dolayısıyla zor günler geçiren öğrencilerimizin kaygılarını daha da artırmak istemiyoruz ve sınava hazırlanmak için yeterli zaman tanımak istiyoruz. Şu anki veriler ışığında, 7 Haziran 2020'de yapılacak LGS'yi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgınının seyrine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun tavsiyelerini takip edeceğiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha değerlendiririz. Ancak şu an için sınav tarihinde bir değişiklik gündemimizde yok. Özetle, öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla bir yandan uzaktan eğitim derslerini takip etsinler, bir yandan da şimdiye kadar gördükleri konuları tekrar etsinler. LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak."

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Sosyal Medya Ziya Selçuk LGS Haberler

    Bakmadan Geçme

    Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title