Haberler

Karaciğer yağlanmasına iyi gelen lavanta balı bu yıl 50 lira zamlandı

Güncelleme:

Karaciğer yağlanması başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan lavanta balı, yoğun ilgi nedeniyle geçen yıla göre 50 TL zamlanarak kilosu 300 TL'den alıcı buluyor.

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta, lavanta üretimiyle de adını duyuruyor. Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak, Kuşçular, Aydoğmuş, Çukurören ve Ardıçlı köylerinde gerçekleştirilen lavanta üretiminden yılda bin 250 tonun üzerinde çiçek elde ediliyor. Bugüne kadar görsel güzelliği ve kırsal turizme sağladığı katkıyla ön plana çıkan lavanta, bal üreticilerinin de ilgisini çekti. Türkiye'nin farklı bölgelerinden kovanlarını lavanta bahçeleri yakınına getiren bal üreticileri, lavantanın 40 günlük çiçekli döneminde çiçeğin özünden faydalanıyor.

50 LİRA ZAMLANDI

Elde ettikleri lavanta balını lavanta tarlalarının hasat döneminde kovanlardan çıkaran bal üreticileri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki butik alışveriş merkezlerine gönderiyor. Geçen yıl kilosu 250 TL'den satılan lavanta balı yoğun ilgiden dolayı bu yıl 300 TL'den satışa sunuluyor.

Lavanta balının kilosu 300 TL

"LAVANTA BALI ŞİFALIDIR"

Yaklaşık 8 yıldır bal üreten Ömer Aral, 100 kovanının ve yaklaşık 1 milyon arısının olduğunu söyledi. Arılarına 'işçilerim' diye seslenen Aral, lavanta balının oldukça ilgi gördüğünü ve insanların yeni lezzetleri keşfetmeye buraya geldiklerini söyledi. Son yıllarda lavanta balının Karadeniz'in meşhur Anzer balı kadar ilgi gördüğünü anlatan Aral, "Bölgede su yok, en çok bu zorluyor bizi. Onlar için su taşıyoruz. 100 kovandan 500 kilogram bal elde ediyorum. Lavanta balının tadı ağır değildir. Şifalıdır, özellikle karaciğer yağlanmasına oldukça faydalıdır" dedi. Aral, diğer bölgelerden gelen bal üreticilerinin bölge halkının arılarına hastalık bulaştırdığından da rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.

Lavanta balının kilosu 300 TL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Isparta Türkiye Haberler

500

Yorumlar (12)

zımpara niyazi:

talep artınca 300 lira oldu demek. . müşteri geri zekalı da ondan. bir el çekeceksin 50 lira ver al abi diye yalvaracaklar. bizim insanımız kadar kan emici bir millet daha yok

4
1
yanıtYanıtla
nİyaziiii:

gecen yıl 250 liraya sattıkları ürünü bu sene 300 liraya satmaları normal değil mi?Mesela et geçen yılkı fiyatı ile aynı mı? Beleşçisin herhalde. . .

yanıt1
yanıt0
Vercem sopayı:

Lavanta pazarda satılmıyo az olan değerlidir

yanıt0
yanıt0
Reel:

Meşhur olan Herşeye zam yapın. Anzer balının pahalılığına ses çıkarmayanlar buna da ses çıkarmaz. Zengin yer bizim gibi orta direk bir kaşık bile yiyemez

5
0
yanıtYanıtla
taner:

her sabah 17 dal maydanoz yarım lımon suyu 1 bardak suyu robotla karıstırın kahvaltıdan 1 saat once bu suyu tuketın 10 gun sonra kara cıger yaglanması dıye bısı kalmıcak not maydanozları sapları ıle bırlkte robota atın bu kadr.

4
0
yanıtYanıtla
Beka:

Karaciğer yağlanmasına iyi geliyor diyorsunuz da kanıtı varmı

1
2
yanıtYanıtla
Ali ünlü:

Bende arıcıyım bizim ballarımızda diken keven kekik(bu yıl bal vermedi) şabla yonca böğürtlen... Vs.adını sayamadığım bir çok çeşit çiçekten şekersiz bal üretiyoruz bu fiyatları ne biz söyleyebiliriz nede müşteri alabilir çok yüksek biraz müşteriyide düşünmek gerekir diye düşünüyorum

2
1
yanıtYanıtla
Vedat:

Görünüm güzel, birde fiatına göre orjinalse ,Ala. Ankarada bayilikleriniz varmi

1
1
yanıtYanıtla
KARA:

Memlekette herkes ağlıyor fırsatını bulan hemen arkaya geçiyor, Kimse çuvaldızı kendine batırmıyor

1
0
yanıtYanıtla
Gülcan:

Tam anlamıyla fırsatçılar

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title