Haberler

Biden 1,9 trilyon dolarlık Amerikan Kurtarma Planı'nı açıkladı! Altın fiyatları hareketlendi

Güncelleme:

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün en çok etkilediği ülke ABD olmuştu. ABD'nin yeni başkanı olarak seçilen Joe Biden, ülkede yaşanan ekonomik durgunluğu engellemek için "Amerikan Kurtarma Planı" adı verilen 1,9 trilyon dolarlık yeni bir koronavirüs yardım paketi açıkladı. Açıklanan paket sonrası altın fiyatları hareketlendi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 20 Ocak günü başkanlık görevini devralmaya hazırlanan seçilmiş başkan Joe Biden, koronavirüs salgını döneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen "Amerikan Kurtarma Planı" adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini açıkladı.

Yardım paketi koronavirüsle mücadeleye ve aşıların dağıtılmasına 415 milyar dolar, ailelere doğrudan yardımlara 1 trilyon dolar, küçük işletmelere ve salgından en çok etkilenen topluluklara verilecek desteğe 440 milyar dolar ayrılmasını öngörüyor.

İŞSİZLİK SİGORTASI 400 DOLARA ÇIKTI

Öte yandan, kişi başına verilecek doğrudan çeklerin miktarı 1.400 dolar olarak açıklanırken ayrıca ek işsizlik sigortasının da şu anki haftalık 300 dolar seviyesinden 400 dolara çıkartılacağı belirtildi.

İLK 100 GÜNDE HEDEF 100 MİLYON AMERİKALI'YA AŞI

Joe Biden, koronavirüse karşı geliştirilen aşı uygulamasına ilişkin de açıklamalarda bulundu. "Aşılar büyük umut veriyor ancak Amerika'da aşıların dağıtımı şimdiye kadar başarısızlık oldu" diyen Biden, göreve geldiği ilk 100 günde 100 milyon Amerikalı'nın aşılanması için hazırladığı aşı planını da yarın açıklayacağını ifade etti.

"Nesiller boyu yalnızca bir kez görülebilecek bir ekonomik krizin ve halk sağlığı krizinin ortasında olduğumuzu görmek zor değil" ifadelerini kullanan Biden, "İnsanların büyük acılar çektiği ortada ve kaybedecek zaman yok. Şimdi harekete geçmemiz lazım" dedi.

TEŞVİK PAKETİ ALTIN FİYATINI YÜKSELTTİ

ABD'de Seçilmiş Başkanı Joe Biden'in açıkladığı 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs teşvik paketinin ABD ekonomisinde toparlanmayı hızlandıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentileri altın fiyatlarını yukarı çekti.

ALTINA YUKARI YÖNLÜ DESTEK VERDİ

Fed Başkanı Powell'ın varlık alımlarını azaltmanın zamanı olmadığını, enflasyon hedefine ulaşana kadar faizlerin artmayacağı söylemi de yukarı yönlü harekete destek verdi. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.855 dolar seviyesine kadar toparlandı.

Altın fiyatında güçlü yukarı hareket işaret olmadığını, yaşanan hareketin daha çok cari fiyat sevilerinde bir konsolidasyon çabası olduğunu ifade eden analistler altın fiyatı için ilk direnç olarak 1.861-1.869 dolar/ons aralığını işaret etmeye devam ediyorlar. Destek ise 1.833 dolar/ons seviyesinde.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Joe Biden Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (78)

Kuyumcu:

Altin düşüşü uzun süredir düşüşte .Zaten 540 440 bunun düşüşe varsa hiç beklenmedik bir gün de yükselişinide gorecez.kisa vade düşünenler şubat 23 uzun vade düşünenler 2022 yıl sonu hiç bir zaman yazdigima yanılmadım bu saatten sonrada yanılmam.suan dolar,euro kg inişte yükselişin ip ucudur benden söylemesi.

38
1
yanıtYanıtla
NazilLiLi:

Açarmısınız biraz daha

yanıt0
yanıt1
Kuyumcu:

Nazilli Dolar euro kg miktarı düşüşte yükselişin ip ucudur.Bu ay sonuna kadar 473,480 Arası çıkacağı yönde sadece sabır edin altin yatırımında hiç bir zaman zarar olmaz.

yanıt1
yanıt1
zafer:

yaziktir milleti yaniltmayin para kolay kazanilmiyor 3 ay evvelde cikacak ucucak diye 510 dan aldirlar eeeee 437 ye dustu yazik degilmi kesin bilmeden kimse konusamaz

yanıt2
yanıt0
murat:

10. 000 zarar ettim. 1 ayda. sabır etcem satmıcam bu sefer

23
3
yanıtYanıtla
emekçi:

istemeyenin gözü çıksın inşallah daha çok zarar edersin

yanıt3
yanıt8
TAVSİYE:

Sektör içindekiler daha iyi anlar beni bu hareketliliğin sebebine '' keriz silkeleme '' denir. İnsanları telaşlandırıp sattırırlar sonra kendileri toplar piyasadaki altınları. Benden herkese bir tavsiye kısa vadeli düşünmeyin altını. ben 180 küsürden almıştım. Uzun vadeli düşünün kanmayın bu dalgalanmalara.

yanıt9
yanıt0
kobra:

bananeeeeeee

yanıt0
yanıt2
Kara:

Aynen bende zarar ettim

yanıt1
yanıt0
Namyelüs:

Anlaşılan ABD küçülürken Çin büyümeye devam edecek gibi görünüyor.

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title