Haberler

Son dakika haberi... ABD Yüksek Mahkemesi, 3 Kasım seçimleriyle ilgili Cumhuriyetçiler aleyhine bir karar daha verdi

Güncelleme:

Son dakika haberleri... ABD Yüksek Mahkemesi, 3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerde Pennsylvania'daki oy kabul süresinin uzatılmasına itiraz eden Cumhuriyetçi Kongre üyesinin başvurusunu reddetti.

ABD Yüksek Mahkemesi, 3 Kasım 2020'de yapılan seçimlerde Pennsylvania'daki oy kabul süresinin uzatılmasına itiraz eden Cumhuriyetçi Kongre üyesinin başvurusunu reddetti.

ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump'ın kaybettiği ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde yapılan tartışmalı 3 Kasım seçimlerine ilişkin yeni bir karar açıkladı.

Mahkeme, Pennsylvania'dan Kongre'ye seçilebilmek için yarışan ve seçimi kaybeden Cumhuriyetçi aday Jim Bognet'in " Pennsylvania'daki oy kabul süresinin uzatılması yasal değil" şeklindeki itirazını kabul etmedi.

Söz konusu karar, mahkeme üyelerinin, Pennsylvania eyaletinde postayla ulaşan oyların kabul süresinin 3 gün uzatılmasını yasal bulduğu anlamına geliyor.

Mahkeme daha önce de eski Başkan Trump'ın aynı gerekçeyle yaptığı başvuruyu ve diğer eyaletlerdeki oy sayım usullerine ilişkin başvurularını reddetmişti.

3 Kasım'da yapılan tartışmalı başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden kazanmış ve 20 Ocak'ta görevine resmen başlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Pennsylvania Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title