Haberler

Mmk Atakaş Dilovası Tesisleri Açıldı

Yıllık 750 Milyon Dolar Ciro Hedefiyle Kurulan Mmk Atakaş Dilovası Tesisleri Açıldı

Yılda 800 bin tondan fazla üretim kapasitesine sahip olacak olan MMK - Atakaş Dilovası tesislerinin, sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesinin işletmeye alınmasıyla birlikte projenin son safhasına gelinmiş oldu.

Magnitogorsk Iron and Steel Works (MMK), MMK - Atakaş'ın Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı tesislerinde bulunan sürekli sıcak daldırma galvanizleme ünitesinin faaliyete geçirildiğini duyurdu. Bu adımla, İskenderun ve Kocaeli'de yer alan MMK - Atakaş metalürji kompleksinin inşası tamamlanmış oldu. İskenderun tesisinin inşası da 2011 baharında bitirilerek hizmete açılmıştı.

MMK Atakaş Dilovası tesisi 450 ktpa galvanizli çelik kapasitesine sahip. 70.000 m²'si kapalı, 10.000 m²'si de yeşil alan olmak üzere toplam 247.677 m²'lik bir alan üzerine kurulu olan tesiste 320 kişilik istihdam yaratıldı. Tesiste üretimi yapılacak ürünler otomotiv, beyaz eşya, yapı ve boru gibi sektörlerde kullanılıyor olacak.

MMK daha önce İskenderun'daki tesisinde de benzeri bir sıcak daldırma galvanizleme ünitesini faaliyete geçirmişti. Önemli bir üretim esnekliği sağlayan MMK Atakaş İskenderun tesisi, beyaz eşya üreticilerinin yanı sıra yakın bir zamanda otomotiv üreticilerinin de dâhil olacağı müşterilere yönelik olarak geliştirilmiş haddelenmiş metal ürünlerin üretimine başlamıştı.

MMK-Atakaş'ın Türkiye'deki tesislerindeki yıllık üretim kapasitesi 2.3 mt sıcak haddelenmiş bobin, 750 kt soğuk haddelenmiş bobin, 900 kt galvanizli bobin ve 400 kt boyalı bobindir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov, "MMK - Atakaş projesindeki toplam yatırım miktarımız 2 milyar doları aştı. MMK-Atakaş'ta kullanılan üretim teknolojisi Türkiye'nin en modern teknolojisi durumunda. Bu yeni tesis, Türkiye'deki metal ürün çeşidine yönelik artan talebi karşılamamızı ve ayrıca Orta Doğu, Akdeniz ve Avrupa bölgelerine ürün ihraç etmemizi sağlayacak. Bununla birlikte, söz konusu inşaatın belirlenen zaman içerisinde ve bütçe dâhilinde tamamlanmış olmasının da, MMK-Atakaş'ın küresel ekonomik krizden etkilenmemiş olduğunun bir kanıtı olarak ayrıca kayda değer olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title