Haberler

Narman'da Aşık Sümmani Anısına Resim Sergisi Açıldı

Narman'da Aşık Sümmani anısına resim heykel sergisi açıldı.1.Alper Tanrısever, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdullah Atakan Atasoy, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve NMY Müdürü Prof.Dr.Metin Turan, sempozyuma katılan bilim...

Narman'da Aşık Sümmani anısına resim heykel sergisi açıldı.

1. Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği Sempozyumu kapsamında hazırlanan Resim-Heykel Sergisi'nin açılışı İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Erzurum Vali Yardımcısı

Alper Tanrısever, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Narman Kaymakamı

Abdullah Atakan Atasoy, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve NMY Müdürü Prof. Dr. Metin Turan, sempozyuma katılan bilim adamları ve beş yüz civarında konuğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Oturumları Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde yapılan 1. Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği Sempozyumu'nun son oturumu da Narman'da Meslek yüksek Oklunda gerçekleştirildi.

Sempozyum kapsamında Narman'da düzenlenen "Aşık Sümmani, Aşıklık Geleneği ve Narman" konulu "Resim-Heykel Atölye Çalışmaları ve Sergisi"ni Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri hazırladı.

Resim Bölümünden 10, Heykel Bölümünden 18 lisans ve lisansüstü öğrenci yapıtları ile sergiye katıldı.

Faaliyete katılan öğrenciler son üç aylık bir zaman diliminde hocaları Doç. Mustafa Küçüköner ve Doç. Dr. Mustafa Bulat'un öncülüğünde, "Aşık Sümmani, Aşıklık Geleneği ve Narman" konusu üzerinde araştırmalar yaparak çalışmalarını oluşturdu.

Sergi hafta sonuna kadar gezilebilecek. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi Atakan Atasoy Narman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title