Haberler

    Smart Tv (Akıllı Tv) Nedir?

    TeknoKulis ekibimiz televizyon dosyasını sizler için araştırmaya devam ediyor. Smart TV teknolojisini mercek altına aldık. İşte Smart TV'ler hakkında her...

    İlyas Büyükbakkal - - Smart TV (Akıllı TV) nedir?

    Smart TV; LCD, LED ve Plazma gibi farklı bir televizyon teknolojisi değil. Bu televizyonların sahip olduğu işletim sistemi sayesinde ekstra özelliklerin kullanılabilmesine olanak sağlayan sistemdir. Kısaca Smart TV, Televizyon üzerinden internete bağlanmaya ve özel geliştirilmiş uygulamaların çalıştırılmasına olanak sağlayan işletim sistemine sahip televizyonlara verilen genel isimdir.

    "Smart TV standart bir televizyona eklenen multimedya özelliğidir." diyebiliriz.

    Smart TV ile neler yapılabilir?

    Smart TV özelliğine sahip bir televizyon ile; internete bağlanabilir, sosyal medya (youtube, facebook,twitter vb.) uygulamalarını kullanabilir, Smart TV için hazırlanan oyunları ve pek çok uygulamayı çalıştırabilirsiniz.

    Patent hakkı 1994 yılında alınan Smart TV, son bir kaç yıldır televizyonlara entegre edilerek son kullanıcıya ulaşmaya başlayan bir sistem. Televizyon üreticileri Smart TV özelliklerine her gün bir yenisini ekleyerek rakipleriyle olan kıyasıya yarışı sürdürmeye devam ediyor. Elbette bu yeni özellikler en çok kullanıcıların işine yarıyor.

    Bu özelliklerin arasında; cep telefonu, tablet ve PC'den USB/DLNA ile görüntü aktarımı PVR/DVR özelliği ile herhangi bir televizyon yayınının ayrı bir cihaza ihtiyaç olmadan video olarak kaydedilmesi kamera veya ses komutlarıyla televizyonun kontrol edilmesi görüntülü konferans sistemi televizyon üzerinden internete bağlanabilme Smart TV için özel hazırlanmış olan uygulamaları kullanabilme sosyal medya uygulamalarını kullanabilme gibi özellikler bulunuyor.

    Bu kadar avantajının yanı sıra Smart TV'lerin de negatif yönleri de karşımıza çıkabiliyor

    Smart TV'lerin eksileri standart gelen kablosuz bir klavyeye sahip olmamaları en büyük eksiklerden biri.

    Birçok Smart TV içerisinde web tarayıcı bulunmuyor.

    Dahili veri depolama imkanının bulunmayışı hazırlanmış olan uygulamaların TV markalarına göre farklılık göstermesi.

    #Sayfa#

    Smart TV alırken nelere dikkat etmeliyiz?

    Smart TV almaya karar verdiyseniz, ileride pişman olmamak için alacağınız televizyonda kullanımınıza bağlı olarak bazı ek özelliklerin bulunması size avantaj sağlayacaktır.

    Kablosuz bağlantı özelliği alacağınız Smart TV'nin kablosuz bağlantı özelliğine sahip olması sizi ethernet kablosuyla boğuşma durumundan kurtaracaktır.

    Smart Share özelliği kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan pc, telefon ve tablet pc ile doğrudan bağlantı sayesinde resim videolar TV ekranına kolayca aktarılabilmektedir.

    Hareket ve ses ile kontrol Kumandaya ihtiyaç kalmadan televizyonun kontrol edilebilmesi eğlenceli olmasının yanı sıra televizyon izlerken uykusu gelenleri kumanda arama zahmetinden kurtaracak bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor.

    PVR/DVR desteği televizyon yayınını video olarak kaydedebilme özelliğiyle evde olmadığınız zaman bile istediğiniz yayını kaydederek daha sonra izleyebilirsiniz.

    Harici klavye desteği kablosuz klavye Smart TV'lerin yanında standart olarak gelmese de Smart TV'lerde klavye desteğinin bulunması özellikle sosyal medyayı sık olarak kullanan kişiler için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor

    Uygulama çeşitliliği Smart TV'ler üzerinde uygulama yüklü olarak geliyor. Ancak bir süre sonra kendi zevkinize göre uygulama yüklemek isteyebilirsiniz. Bu durumda Smart TV'nin uygulama mağazasının çeşitliliği oldukça önemli hale gelecektir.

    Televizyonu Smart TV özelliğine sahip olmayan okuyucularımız üzülmesin. Normal bir televizyonu smart TV özellikleri ile kullanabilirsiniz. Televizyonlara doping: Smart TV Box başlıklı dosyamıza göz atabilirsiniz.

    İlyas Büyükbakkal - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title