Haberler

Barbaros ve Bey Mahalleri'nde 5 Bin Konutluk İkinci Adım 'Kentsel Dönüşüm' Başladı

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Barbaros ve Bey Mahalleri'nde planlanan 5 bin konutluk ikinci adım 'kentsel dönüşüm' çalışmasının başladığını bildirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Barbaros ve Bey Mahalleri'nde planlanan 5 bin konutluk ikinci adım 'kentsel dönüşüm' çalışmasının başladığını bildirdi.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Plansız ve salaş yapılaşmanın bulunduğu bölgelerde kentsel dönüşüm çalışması ile Adanalılara dünya standartlarında yeşillikler içerisinde modern konutlar inşa ediyoruz" dedi.

Öztürk, Adana'da geçmişi çok eskilere uzanan plansız yapılaşmalar bulunduğunu belirterek, "Bu ihmallerin sonucu olarak şehrimizin pek çok bölgesinde salaş ve projesiz konutlar yükselmiştir. İşte başlattığımız bu 'kentsel dönüşüm' hamlesiyle ihmal edilmiş bölgelerde zengin sosyal donatıya sahip, yeşillikler içerisinde, depreme dayanıklı yeni konutlar yükselmesini sağlayacağız" diye konuştu.

BARBAROS VE BEY MAHALLESİ'NDE ŞANTİYE KURULDU

Belediye Başkanı Öztürk, Seyhan Belediyesi olarak bölgede ilk aşamada 'Barbaros-Bey Mahallesi Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu' kurduklarını belirterek, "Bu büroda belediyemizde görevli teknik personel görevlendirilmiştir. Kentsel dönüşüm çalışması yapacağımız bölgenin arazi zemin etütleri yapıldı. Proje alanındaki binaların 'hali hazır' durum güncellemesi tamamlandı. Arkadaşlarımız bölgede halen kentsel dönüşüm neticesinde kamulaştırılacak binaların 'fiyat değerlemeleri'ni yapmaktadır" şeklinde konuştu.

İnşa edilecek olan yeni konutlarla ilgili olarak kat planları ve vaziyet planı çalışmalarının halen devam etiğin söyleyen Öztürk, "Tıpkı Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde inşa edilen konutlarda olduğu gibi yeni kentsel dönüşüm alanında da bölgemizin iklim koşullarına ve halkımızın yaşam standartlarına uygun konutlar inşa edilecektir" dedi.

Başkan Öztürk, Adana'da 'kentsel dönüşüm'ün gerçekleştirildiği ilk projenin Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'ndeki çalışmalar olduğunu söyleyerek "Toplamda 15 bin konut yapılması planlanan bölgede birinci etap birinci kısımda temeli atılan Bin 400 konut inşaatı farklı branşlarda her gün bin işçimizin aralıksız çalışmasıyla bir yıl içinde tamamlanacak" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title