Haberler

İsveç Fahri Konsolosu Akdeve: ''İsveç için Kululu seçmenler çok önemli'' -

İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, İsveç'te yapılacak yerel ve genel seçimlerde Kulu'da sandık kurulmasıyla ilgili, yarın kurulacak sandıkta Kulu'daki İsveç vatandaşlarının oy kullanacağını bildirdi.

İsveç Fahri Konsolosu Erdal Akdeve, İsveç'te yapılacak yerel ve genel seçimlerde Kulu'da sandık kurulmasıyla ilgili, yarın kurulacak sandıkta Kulu'daki İsveç vatandaşlarının oy kullanacağını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Akdeve, önümüzdeki yıl Kulu'dan İsveç'e göçün yıl dönümünün kutlanacağını söyledi.

İsveç devletinin, ülkeye göç eden Kulululara büyük önem gösterdiğini belirten Akdeve, Kulu'da fahri konsolosluğun kurulduğunu dile getirdi.

"Böyle bir AB üyesi ülkenin Türkiye'de bir ilçede konsolosluk açması belki bir ilk" diyen Akdeve, tatile gelen İsveç vatandaşlarının her türlü sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturduklarını kaydetti.

İsveç'te 14 Eylül'de seçimler yapılacağını hatırlatan Akdeve, şöyle devam etti:

"İlk defa bir Avrupa Birliği üyesi ülke Türkiye'de bir ilçede sandık kuruyor. Yarın itibariyle kurulacak sandıkta Kulu'daki İsveç vatandaşları oy kullanacak. Bir AB üyesi bizim ülkemizdeki vatandaşlarının demokratik haklarını yerine getirebilmesi için gerekli altyapıyı sağladı. Normalde sadece İstanbul ve Ankara'da sandık kuruluyor. Sadece Kulu'da İsveç vatandaşlarının oy kullanmasına yönelik imkan sağlandı. Bu da ilginin önemli göstergesidir. Önceleri İsveç'teki Kululara yönelik propaganda yapılıyordu, bugün Kulu'da propaganda yapılıyor. Partiler temsilcilerini buraya gönderiyor"

- Oy katılımını artırmak istiyorlar

İsveç'teki bir partinin milletvekili Sedat Doğru, seçim çalışmaları için geldiği Kulu'da AA muhabirine açıklama yaptı. Kulu'da oy katılımını artırmak istediklerini vurgulayan Doğru, önceden iki hafta oy sandığının Ankara'da kurulduğunu şimdi bir günlüğüne ilçeye getirileceğini ifade etti.

Doğru, İsveç devletinin Kulu'ya çok önem verdiğini belirterek, "Kulu'da köy köy dolaşıp seçim broşürlerini dağıtıyoruz. Kendimizi tanıtıyoruz. Seçmenlerden ilk başta oylarını kullanmalarını istiyoruz. 'Madem İsveç devleti bu kadar Kulu'ya önem veriyor, siz de oylarınızı kullanın' diyoruz. İsveç'te yaşayan Türklerin yüzde 80'den fazlası bu ilçeden olduğu için çok önem veriyoruz" diye konuştu.

-İsveç Fahri Konsolosu Akdeve

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Kululu İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title