Haberler

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Dönemi Başladı

Bayburt'ta 2014 2015 eğitim öğretim döneminin başlaması ve "İlköğretim Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Bayburt'ta 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başlaması ve "İlköğretim Haftası" dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk İlkokulu'nda gerçekleştirilen törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Milli Eğitim Bakanlık Temsilcisi Harun Kavcı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kamu kurum ve okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Ünlüer, yaptığı konuşmada öğretmenlerden bir talebinin olduğunu belirterek, "Benim öğretmenlerden talebim öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmalarıdır" dedi.

Japonya'da bir kişiye 25 kitap düşerken bu sayının Türkiye'de 6 kişiye bir kitap olduğunu vurgulayan Ünlüer, şöyle devam etti:

"Bizim bu oranlarla Japonya'yı yakalamamız asla mümkün değildir, dünyadaki bu açığı kapatmamız asla mümkün değildir. 1800'lü yılların sonunda bugünün Almanya'sını oluşturan Purusya'da, yüzde 86'lardaydı okuma yazma oranı. Biz 150 sene önce bu oranı yakalamış ülkelerle yarışacaksak, önümüzdeki yıllarda dünyada söz sahibi olacaksak bunu onların yollarını izleyerek yapabiliriz. Onun için kıymetli hocalarımdan şunu istirham ediyorum. Mutlaka öğrencilerimizin bir kitabı olsun ve her gün o kitaptan hiç olmazsa birkaç sayfa okusunlar. Okumadan uyumasınlar. Eğer bu alışkanlığı biz bugün kazandırabilirsek hayat boyu onu kullanırlar ve bilgiyi edinirler. Düşünen, araştıran, sorgulayan dünya vatandaşı olurlar."

İl Milli Eğitim Müdürü Doğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma idealinin eğitimcilerin gayreti ile gerçekleşeceğini belirterek, "Bilişim ve İletişim teknolojilerinin insan hayatının birçok alanını kuşattığı bir dönemde yönetici, öğretmen ve velilerimizin yeni neslin ihtiyaç ve beklentilerini algılayabilmeleri, bu beklentileri uygun yöntemler geliştirebilmeleri, ihtiyaç duyulan etkileşimi sağlayabilmeleri, eğitimdeki başarımızı arttıracaktır" dedi.

Belediye Başkanı Memiş ise konuşmasında şunları dile getirdi:

"İlk emri 'oku' olan ve 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen kadim bir kültürün mensuplarıyız. Bu anlamda okumanın, okutmanın önemini çok iyi kavramış olmamız gerekiyor. Okumayı sadece test çözmekten ibaret sayıp sadece bir üst sınavlara öğrencilerimizi çalıştırıp o sınavdaki başarılarından ibaret sayarsak yanlış olur diye düşünüyorum. Çocuklarımızı değerlendiriyorken onların çözdükleri soru sayılarıyla değil de, onların doğru ya da yanlış cevap verdikleri test sayılarıyla değil de onları geleceğe daha iyi hazırlamanın kendi kabiliyetleri doğrultusunda sanatsal, kültürel, sportif yönleri ile öne çıkarırsak daha başarılı, daha iyi olur diye düşünüyorum."

Konuşmasına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın öğrenci ve öğretmenlere selamını ileterek başlayan Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Harun Karcı da bilginin erdemine, hikmeti ve faziletine inanan bireylerin oluşturduğu milletlerin geleceğe güvenle bakabilen milletler olacağını vurguladı.

"Bir toplum, bir ülke ancak eğitilebildiği bireyleri kadardır" diyen Karcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilimde, ekonomide, kültür ve sanat alanında öncü ve güçlü olmak isteyen ülkeler ve toplumlar bireylereni folmal ya da informal, örgün yada yaygın şekilde eğitmek zorundadırlar. Bizler beşikten mezara kadar ilimle iştigali rehber edinmiş bir milletin fertleriyiz. İlim ve bilim ya da genel adıyla eğitim süreci bizim yitik malımızdır. Nerede bulursak onu oradan almak da bizim vazifemizdir."

Tören konuşmaların ardından, dördüncü sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesi, şiirler okunması ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Seydi Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title