Haberler

İgs'den 'Dev Mağaza' Atağı

Giyim sanayisi ve perakendeciliğin öncüsü İGS markasını satın alan A1 Grup, Türkiye’nin en büyük erkek giyim mağazasını Ankara’da açtı.

Giyim sanayisi ve perakendeciliğin öncüsü İGS markasını satın alan A1 Grup, Türkiye'nin en büyük erkek giyim mağazasını Ankara'da açtı.

Hazır giyim anlayışını 1960'lı yıllarda Türkiye'ye getiren ve kısa sürede Türkiye'nin en saygın erkek giyim markası haline gelen İGS, durağan geçen 10 yıllık sürecin ardından perakende sektörüne dev mağaza konseptiyle dönüş yaptı. Ankara'da İstanbul yolu üzerinde A City AVM'nin karşısında 2 bin 500 metrekaresi lojistiği olmak üzere toplam 5 bin metrekarelik bir mağaza yatırımı ile yeni bir konsepte imza atan İGS, art arda 'dev' yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. İGS, bayram sonrasında da halen Ankara'da Konya yolu üzerindeki 440 metrekare büyüklüğündeki "VİP" mağazasının bitişinde bin 600 metrekarelik fabrika satış mağazasını hizmete sunacak. A1 Grup, birkaç yıl içerisinde bu konseptle 4 0 mağaza daha açmayı hedefliyor.

Başkentliler, İGS'nin açılışa özel tüm ürünlerinde uyguladığı Kurban Bayramı sonuna kadar sürecek olan '3 Al 1 Öde' kampanyasına yoğun ilgi gösterdi. Açılışla birlikte dev mağazaya akın eden müşteriler, kasalar önünde metrelerce kuyruk oluşmasına neden oldu.

50 BİN ÜRÜN BİR ARADA

İGS Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erdoğan, tüm Türkiye'ye yaymayı hedefledikleri bu konseptte bir yanda ekonomik ürünlerin yer alacağı fabrika satış mağazası, diğer yanda ise VİP bölümün bulunacağını belirtti. Mağazaya gelen her müşterinin dilediği bedende her kesim, ithal ya da yerli kumaşlardan üretilmiş ürünleri bulabileceğini kaydeden Erdoğan, "Örneğin Ankara'daki mağazamızda 50 bin adet yeni sezon ürünü misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. Mağazamızda 50 bin adet de stokta ürün bulunuyor. Hiçbir AVM mağazasında bu kadar ürünü bir arada bulma şansınız olmaz" ifadesini kullandı.

"KİRA VE İŞLETME MALİYETLERİNDEN TASARRUF"

İGS markasını kaliteden ödün vermeden, mağaza kiralarının ürün maliyetlerinin üzerindeki yükünü düşürerek daha ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye sunma gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Markalar, pahalı adreslerde dekorasyon maliyetleri yüksek mağazalar açıyorlar. Dolayısıyla bunlar fiyatlara yansıyor. Biz bu fabrika satış mağazaları ile düşük kiralama ve işletme maliyetlerinden yaptığımız tasarrufu tüketiciye hediye ediyoruz. Bu da fiyatlarımızı daha ulaşılabilir seviyelere çekmemizi sağlıyor. Kumaş ve işçilikte kaliteden kesinlikle ödün vermedik, vermeyeceğiz. Kullandığımız kumaş, İtalyan lüks markaların üretimlerinde kullanılan kumaşlardan farklı değildir. VİP kısmında satılan ürünlerimizin fiyatı da birebir aynı kalitedeki bir markanın fiyatının neredeyse üçte biri kadardır."

Dev mağaza projesinin Ankara'da iki, İstanbul'da ise Avcılar'da uygulandığını bildiren Erdoğan, "Bu konsepti önce Anadolu'ya yaymayı, sonra da yurt dışına taşımayı hedefliyoruz. Bir ilde çok sayıda mağaza açmaktansa her ürünün rahatlıkla bulunabileceği bu büyüklükte tek mağaza açmayı daha doğru buluyoruz. A1 Grup olarak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise bu konseptte 40 mağaza açmayı hedefliyoruz"dedi.

Yaşar Erdoğan, İGS markasını A1 Grup bünyesine katmanın uzun bir sürecin sonunda gerçekleştiğini vurgulayarak, "İGS, gençliğimden beri hayranı olduğum bir markaydı. Allah kısmet etti aynı masada buluşma şansını yakaladık ve teklifimizi ilettik. Uzun sayılabilecek bir süreç sonunda markanın sahibi olan aile ile el sıkıştık. Markayı aldıktan sonra bu değerli markanın eski günlerindeki gücüne kavuşması için gece gündüz ekibimiz ile birlikte mesai yaptık. Sahibi olduğumuz iki ayrı AVM'yi yönettiğimiz için markaları tepeden objektif olarak görme şansımız oluyor. Kim ne yapıyor da başarılı oluyor, başarısızlıkların nedenleri neler, nerede hata yapılıyor görüyorsunuz. İGS son 10 yıldır ticari olarak durağan bir yapıya sahipti. Ancak marka bu dönemde yıpranmadı, sadece uykudaydı. Açılıştaki ilgiden bunu rahatlıkla görebiliyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye İgs Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title