Haberler

Polis, Akaryakıt İstasyonlarında Satılan Cinsel İlaçlara El Koyacak

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbı Cihaz kurumu ile Türk Eczacılar Birliği, akaryakıt istasyonlarında başta erkeklerde sertleşme sağlayan, 'Bitkisel' adı altında satılan cinsel ilaçlara karşı harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbı Cihaz kurumu ile Türk Eczacılar Birliği, akaryakıt istasyonlarında başta erkeklerde sertleşme sağlayan, 'Bitkisel' adı altında satılan cinsel ilaçlara karşı harekete geçti. Valiliklere gönderilen genelgede polis desteğiyle bu tür yerlerde satılan ilaçlara el konularak bu işyerlerinin mühürlenmesi istendi.

Türk Eczacılar Birliği, eczacıları odalar kanalıyla korsan ilaç konusunda uyardı. Başta internet üzerinden olmak üzere, akaryakıt istasyonları, gıda toptancıları, bakkal, aktar-baharatçı ve benzeri yerlere satılan bu tür ilaçlar konusunda belge, bilgi ve ihbar yapılması istendi. Bölge Eczacı odalarına TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay imzasıyla gönderilen yazıda şöyle denildi:

"Eczane dışı satışlarla ilgili olarak, 81 il valiliğine 'Ülkemizde 'Beşeri Tıbbi Ürünlerin' sadece eczanelerde satıldığının, eczaneler dışından temin edilen içeriği, üretim ve saklama şartları belli olmayan ürünlerin halk sağlığını tehdit edeceğinin, fayda yerine zarar verebileceğinin, çok ciddi yan etkilere hatta ölüm vakalarına sebep olabileceği bildirilmiştir. Bu sebeple; konunun halk sağlığı açısından önemi ve aciliyetine istinaden illerde bulunan gıda toptancıları, benzin istasyonları, bakkallar, aktar-baharatçılar ve benzeri yerlere, gerek görülmesi halinde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte gidilerek gerekli kontrollerin yapılacaktır. Bakanlıktan izinli, ruhsatlı ilaçların satışına ya da depolanmasına rastlanılması halinde ürünlerin mühür altına alınarak satışlarının engellenmesinin ve ilgililer hakkında yasal işlemlerin başlatılacaktır. Konu ile ilgili tarafımıza ulaşacak bilgi ve belgelerin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna gönderilmesi haline yasal işlem yapılabileceği ifade edilmektedir. Konuyu üyeniz olan tüm eczacılara duyurunuz. Odanız tarafından yapılacak tespitlere dair bilgi ve belgelerin, kuruma gereği için gönderilmek üzere,birliğimize iletilmelidir."

81 İLİN VALİLİĞİ UYARILDI

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurum Başkan Yardımcısı Eczacı Nilgün Zirek imzasıyla TEB'e bu konuda gönderilen yazılı yanıtta şöyle denildi:

"Eczane dışı satışlarla ilgili olarak 81 il valiliğine ülkemizde beşeri tıbbı üretenlerin sadece eczanelerde satıldığı, eczaneler dışından temin edilen içeriği ve üretimi saklama şartları belli olmayan ürünlerin halk sağlığını tehdit edeceği ve fayda yerine zarar sağlayacağı ciddi yan etkiler hatta ölümlere yol açabileceği bu nedenle halk sağlığı açısından illerde bulunan gıda toptancıları, benzin istasyonları, bakkallar aktar ve baharatçılar ve benzeri yerlere gerek görülmesi halinde polisle birlikte gidilerek ürünlere el konularak mühürlenmesi ve ilgililer hakkında yasal takip yapılacaktır." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title