Haberler

Adem Otu" Her Derde Deva

Eski Yunan ve Romalılarda “Aşk Şerbeti” yapmak için kullanılan, halk arasında Kankurutan, Adem Otu yada Adam Otu olarak bilinen bitkinin birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor.

Eski Yunan ve Romalılarda "Aşk Şerbeti" yapmak için kullanılan, halk arasında Kankurutan, Adem Otu yada Adam Otu olarak bilinen bitkinin birçok hastalığa iyi geldiği söyleniyor.

Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşayan ve Adem Otu bitkisi satan Mehmet Can, bu bitkinin birçok hastalığa iyi geldiğini iddia etti. Bitki ile ilgili konuşan satıcı Mehmet Can; "Bu bitki Toroslar' da, Güneydoğu Anadolu'da ve Kıbrıs Beş Parmak Dağları'nda yetişiyor. 27 yıldır bunu oralardan getirtip Manisa'nın ilçelerinde ve İzmir 'de satıyorum. Bu bitki bel ve diz ağrıları, romatizma, boyun fıtığı, bel fıtığı gibi hastalıklara iyi geliyor. Bunun dışında en çok siğil ve sivilce için vatandaştan sayın alanlar var. Ayrıca varis hastalığına da iyi geldiğini söyleyen, kullanıp memnun kalanlar var. Bu işe amcamın sayesinde başladım. Amcam da yıllardır Bursa'da bu Adem Otu'nu satıyor" dedi.

Satıcı Mehmet Can, bu işten çok fazla gelir sağlamadığını ancak bu bitkiyi kullanıp iyi olanlardan hayır dua almanın en büyük kazanç olduğunu düşündüğünden bu işe devam ettiğini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selendi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title