Haberler

Kapısına Kilit Vurulan Cezaevinden Geriye Anılar Kaldı

Düzce'de hizmet süresini tamamladığı için tahliye edilen 60 yıllık cezaevi, burada kalan binlerce mahkumun izlerini taşıyor.

ÖMER ÜRER - Düzce'de 60 yıllık hizmet süresini tamamlayan cezaevinden geriye mahkum ve tutukluların bıraktığı izler kaldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 1955'te hizmete açılan Düzce B Tipi Cezaevi, yeni hizmet binasının tamamlanması dolayısıyla boşaltıldı. Tutuklu ve hükümlüler, Adalet Bakanlığı'nca Çilimli ilçesinde inşa edilen Düzce T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Eski cezaevi, 9 koğuşundaki 200'e yakın yatak, mahkumların bıraktığı özel eşya, çeteleler ve duvar yazılarıyla geçmişin izlerini taşıyor.

Açık olduğu yıllarda on binlerce tutuklu ve hükümlüye mekan olan cezaevinin koğuş ve koridorlarında artık kediler geziyor.

Koğuşlarda en fazla unutulan kişisel eşyalar arasında kitaplar dikkati çekiyor. Takvim yapraklarına yazılan mani ve şiirlerden küçük koridorlardaki futbol topları ve el işi ürünü duvar saatleri göze çarpıyor.

Mahkum ve tutukluların 60 yıllık anılarının biriktiği cezaevi, görenlere "Allah düşürmesin" dedirtiyor.

Atıl durumdaki cezaevi, restorasyonun ardından Düzce Adliyesi bünyesindeki kurumlara hizmet verecek. - Düzce

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title