Haberler

Genelkurmay'dan, Kenan Evren İçin 'Açık Adresli' Taziye Mesajı!

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, Kenan Evren'in vefatıyla ilgili yayınladığı başsağlığı mesajında Evren'in kızlarının cep telefonlarını ve ev adresini açık olarak yazdı.

Genelkurmay Başkanlığı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatı ile ilgili yazı açıklama yaptı. Açıklamada, "Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren'in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir." denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 'Vefatlarımız' bölümünde Kenan Evren için taziye bilgilerinin bulunduğu başsağlığı mesajı da yayınladı. Başsağlığı mesajında, Evren'in kızlarının cep telefon ve adreslerinin açık olarak yazılması dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"7'nci Cumhurbaşkanı ve 17'nci Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren (Top.1938-50), 09 Mayıs 2015 tarihinde Ankara'da vefat etmiştir. 1918 yılında Manisa/Alaşehir'de doğan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren, 1938 yılında Kara Harp Okulundan mezun olmuştur. Türk Silahları Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde birlik komutanlığı ve karargah subaylığının yanı sıra 17'nci Genelkurmay Başkanlığı görevinde bulunan Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren 1963 yılında Tuğgeneralliğe, 1966 yılında Tümgeneralliğe, 1970 yılında Korgeneralliğe, 1974 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir.

"DEVLET MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLECEK"

1983 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevinden emekliye ayrılan Orgeneral Kenan Evren 1983-1989 yılları arasında yedinci Cumhurbaşkanımız olarak görev yapmıştır. Emekli Orgeneral Ahmet Kenan Evren'in cenazesi; 12 Mayıs 2015 tarihinde Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir."

DEVLET MEZARLIĞI NEDİR?

Devlet Mezarlığı, Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanları ile Kurtuluş Savaşı sırasında en az tümen komutanlığı yapmış ve 1988 yılında Genelkurmay Başkanı'nın politik kriterlerine uyan (Sakallı Nurettin Paşa politik kriterlere uygun bulunmamıştır) 61 komutanın mezarlarının yer aldığı 1988 yılında hizmete açılmış "anıt-park" niteliğindeki mezarlıktır. Ankara'da, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yer alır. 536.000 metrekarelik alanda yer alan ve 356.000 metrekaresi yeşil alan olan park, halka açıktır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yönetilir.

##7295911##

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (84)

Türküm:

Ey ''Milli İrade'' masallarıyla, ''biz yüzde elinin oyunu almış bir partiyiz'' havasıyla kibirlenen; böbürlenen, burnunun dikine giden Akp zihniyeti. . ! Küfrettiğiniz Kenan Evren''de ''Ben Yüzde 92''nin oyunu almış; milli iradeyi arkasına almış bir liderim'' havasıyla yapmıştı tüm icraatlarını. . ! Gün gelecek siz bu evren''den daha beter hale düşeceksiniz. . ! Yakındır görün bakın. . !

230
12
yanıtYanıtla
vatan:

allah rahmet eylesin bu ülkede rahatça gezebiliyorsak senin sayendedir

8
143
yanıtYanıtla
Evren PAşa ...:

Bende o günleri hatırlıyorum , , , Hükümetin yok olduğu , kardeşlerin düşman ve birbirini öldürdüğü , dış güçlerin bayram ettiği bir dönemde , Evren Paşa yapılması gerekeni yapmıştır. Hiçkimse hikaye okumasın . . . Haklı haksız ölenler olmuştur bunu göz ardı etmek olmaz fakat müdahele edilmeseydi bugün çok daha kötü durumda olacaktık . . .

33
45
yanıtYanıtla
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:

kenan evren olmasay az daha kuzey türkiye güney türkiye oluyordu polis bölündü subay bölündü napması lağzımdı tek haklı ihtilal yapan adam kenan evrendir bakmayın şimdiki siyasetçiler yalama ve oy kaybetmiyek diye gitmiyor

55
6
yanıtYanıtla
konyalı:

ulan tsk mehmetçik ulan adından utan cumhuriyet kurulduktan sonra bi türlü bu halkın askeri ulamadın yaptığın darbelerle emperyalistlere uşaklık ettın şimdide gelmiş şu çakalı savunuyosun

36
18
yanıtYanıtla
mehmet:

anneler gününde annelere en iyi hediye bunun ölmesiydi. okdar çocuğun vebalini sonsuza kadar yanarak verecek

24
22
yanıtYanıtla
iyi bir asker iyi bir komutan.:

o iyi bir asker iyi bir komutan ve bu ülkenin her köşesinde hizmet etmiş nur içinde yatsın.

28
16
yanıtYanıtla
Chenk Yurdatapan:

12 eylül 1980 askeri darbesni yapan kenan Evren Paşa, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Komutanıdır. Ona yapılan, yapılacak olan bütün eleştiriler, hakaret ve küfürler Türk askerini de bağlamaktadır. Kendilerin entel sanıp, demokrat zannedenler, Müslüman zannedip Türk milletinin hakkını yiyenler, sizler Kenan Evrenden daha az suçlusunuz?

22
20
yanıtYanıtla
Musa KARATAY:

BEN BİZİM İNSANIMIZI ANLAYAMIYORUM YANİ BİZİM YAŞADIĞIMIZ TÜM YANLIŞLARIN TEK SORUMLUSU 1980 İHTİLALİ YAPANLAR MI ?

36
4
yanıtYanıtla
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

Gerizekalilar, Kenan Evren ve arkadasları darbe ortamını hazırlamadılar. Siyasetcilere zaman tanıdılar. Ama siyasiler bu durumu değerlendiremediler. Diyorsunuz ki ülkenin karışmasını zaten onlar sağladı. Alakası bile yok, Bu ülkede okunan, okunacak marş “İstiklal Marşı“ dır. Nasyonal Sosyalistlerin marşı değil. Kardeşi kardeşe kırdırtmışmışlar. İki kardeş siyasi propaganda yüzünden birbirini öldürecek seviyeye gelmislerse bu kendi iradesizliklerindendir. PKK Evren ve ekibi yüzünden büyümüşmüş. Evren ve ekibi sayesinde “daha az büyüdü.“ Zaten büyüyordu. Halkların kardeşliği adı altında Kürt Propagandası yapılıyordu. Hapishanelerde işkence yapılmıştır, doğrudur. Doğru olan iskencesiz bir bicimde idam etmekti. Çünkü o hapishanelerde yatanların yüzde doksan dokuzu suçludur. Bunu kimse inkâr etmesin. Rusya solcuları kullandı. Amerika sağcıları kullandı. Sağcılar da solcular da piyondu. Sağcılar ve solcular birbirlerine karşı savaştılar. Ülkenin bütünlüğünü koruyacagiz derken ülkeyi yok etmek üzereydiler. Gereken şey darbeydi. Ne yapsaydilar sagcinin solcunun alnından mi opselerdi Onlar kazan kaldırmıştır, sonuç olarak da isyan şiddetli bicimde bastırılmıştır.

30
8
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title