Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
27 Nisan 2024 Cumartesi 16:14 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Güncel Haberler kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
Antony Blinken
Yusuf Tekin
Faruk ılgaz
Vedat ışıkhan
Numan Kurtulmuş
Benjamin Netanyahu
Kerem Demirbay
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Antalya
Adana
Aydın
Bursa
Izmir
Samsun
Hatay
Konya
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Güncel Haberler

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, elektrik kesintilerine karşı bakanlık önünde oturma eylemi başlattı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin'deki elektrik kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çekmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Tanal, "Bir köyde 10 evin borcu varsa o köyden önceki köylerin elektriği de kesiliyor ve bu toplu bir cezalandırmadır." diyerek tüm Şanlıurfa milletvekillerini eyleme destek vermeye davet etti.
ANKA, 27.4.2024 01:44
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  Milletvekilinden bakanlık önünde oturma eylemi
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin'deki sürekli elektrik kesintilerinin vatandaşları mağdur ettiğini belirterek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Tanal, tüm Şanlıurfa milletvekillerini eyleme destek vermeye davet etti.
ANKA, 27.4.2024 01:46
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

 sonraki sayfa >>

Eşinize "Kilolu" demeden bir kez daha düşünün: Kocasının kilosuyla dalga geçen kadın 5 bin TL tazminat cezası
Ankara'da bir adam, karısının kendisine kilolu olduğu için alaycı sözler söylemesi ve aşağılayıcı tavırlar sergilemesi nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme, kadının 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmederek çifti boşadı.
Kocasının kilosuyla dalga geçen kadın tazminat ödemeye mahkum edildi
Ankara'da bir mahkeme, kocasına kilolu olduğu için küçük düşürücü ifadeler kullandığına kanaat getirilen kadını 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme, kadının kusurlu olduğunu belirterek, kocanın taleplerini kabul etti ve boşanmalarına karar verdi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Nükleer silah üretimine yer yok
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in nükleer silah üretimini yasaklayan fetvası doğrultusunda ülkesinin nükleer ve savunma doktrininde nükleer silah üretimine yer olmadığını söyledi. Reisi, ayrıca İran'ın yaptırımlara karşı dayanıklı olduğunu vurguladı.
İsrail'in hava saldırılarında 15 Filistinli hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırılarında Refah kenti ve Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki evlere yapılan saldırılarda 8'i çocuk 15 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırılarda ayrıca çok sayıda kişi yaralandı. Gazze'de devam eden saldırılar sonucunda can kaybı 34 bin 388'e yükseldi. İsrail ordusunun eylemleri soykırım suçlamasıyla yargılanmasına yol açtı. Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes görüşmeleri ise kara işgali ve saldırılar konusunda anlaşmazlık nedeniyle tıkanmış durumda.
İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında 15 Filistinli öldü
İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırılarında 8'i çocuk 15 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılarda ayrıca çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail Saldırıları Sonucunda Gazze'de Can Kaybı Artıyor
İsrail ordusunun 204 gündür devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde can kaybı artmaya devam ediyor. Son 24 saat içinde 32 kişi daha hayatını kaybederken, toplam can kaybı 34 bin 388'e yükseldi. Ayrıca 69 kişi de yaralandı. İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan ölülere ulaşamıyor.
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları devam ediyor: Can kaybı 34 bin 388'e yükseldi
İsrail ordusunun 204 gündür sürdürdüğü saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde yaşamını yitirenlerin sayısı 34 bin 388'e yükseldi. Son 24 saatte ise 32 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 69 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail askerlerinin engellemesi nedeniyle enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan ölülere ulaşamıyor.
Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Nükleer silah üretimine yer yok
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in nükleer silah üretimini yasaklayan fetvası doğrultusunda ülkesinin nükleer ve savunma doktrininde nükleer silah üretimine yer olmadığını söyledi. Reisi, ayrıca İran'ın yaptırımlara karşı dayanıklı olduğunu ve nükleer teknolojiyi sivil amaçlarla kullandıklarını vurguladı.
Hamas, İsrail'in esir değişimi ve ateşkes önerisine yanıtını verecek
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail'in arabulucu Mısır ve Katar'a ilettiği esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına dair tutumuna ilişkin resmi yanıtını vereceğini duyurdu. Hamas, öneriyi inceleyecek ve tamamlandıktan sonra yanıtını arabuluculara sunacak.
Hamas, İsrail'in esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına yanıtını bekliyor
Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail'in arabuluculara ilettiği esir değişimi ve ateşkes anlaşmasına dair tutumuna ilişkin resmi yanıtını bekliyor. Hamas, öneriyi inceleyecek ve yanıtını sunacak.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Yeni müfredatta matematik derslerinde "algoritma-bilişim" odakta olacak
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağında, matematik ve algoritma-bilişim ilişkisi matematik öğrenme ve öğretme süreçlerine hizmet edecek şekilde kurgulandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan 5 uluslararası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Narkoçelik-42 Operasyonunda 322 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkoçelik-42 operasyonları kapsamında 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini, 321 sokak satıcısının yakalandığını açıkladı.
Narkoçelik-14 Operasyonunda 321 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-14' operasyonlarında 321 şüphelinin yakalandığını, 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi. Yerlikaya, son 10 ay içerisinde uyuşturucu madde imalatçılarına, satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, 310 bin 639 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 28 bin 44'ünün tutuklandığını kaydetti. Operasyonun 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ve 44 narkotik köpeğiyle gerçekleştirildiği bilgisini veren Bakan Yerlikaya, operasyonların 42 ilde düzenlendiğini vurguladı.
İçişleri Bakanı: Narkoçelik-14 Operasyonunda 321 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde düzenlenen Narkoçelik-14 operasyonlarında 321 şüphelinin yakalandığını ve 322 kilogram uyuşturucu madde ile 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.
Meb: "Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde 'Algoritma-Bilişim' Odakta Olacak"
Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lisede okutulacak matematik dersi müfredatına ilişkin açıklama yaptı. Matematik ve algoritma-bilişim ilişkisinin odak alındığı belirtilen açıklamada, ilkokul 1. sınıfta öğrencilerin güçlük yaşamaları nedeniyle "kesirler, zaman, sıvı ölçme, standart ölçme araçları ile işlem süreçleri, takvim okuma" konularının kaldırıldığı, ortaokulda istatistik ile ilgili konuların programdaki öneminin artırıldığı, lisede integralin kaldırılarak türev ve limit konularına ağırlık verildiği bildirildi.
Açlık ve Yoksulluk Sınırı Nisan Ayında Arttı
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun araştırma sonuçlarına göre, açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimlik düşüşün etkisiyle nisanda bir önceki aya göre 209 lira azalarak 19 bin 890 liraya inerken, yoksulluk sınırı 925 lira artarak 58 bin 206 liraya yükseldi.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

 sonraki sayfa >>