Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
27 Temmuz 2024 Cumartesi 11:05 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Ekonomi Haberleri kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Binyamin Netanyahu
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Hakan Fidan
Kamala Harris
Ceren Deniz
Vedat ışıkhan
Yılmaz Tunç
Fevzi Çakmak
Mustafa Ceylan
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Antalya
Bursa
Adana
Paris
Samsun
Mersin
Hatay
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Ekonomi Haberleri

Fitch Ratings, Azerbaycan'ın Kredi Notunu Yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Azerbaycan'ın kredi notunu 'BB+'dan 'BBB-'ye yükseltirken, not görünümünü 'durağan' olarak belirledi. Açıklamada, not artırımının ülkenin güçlü dış bilançosunu, devam eden cari ve mali fazlalarını, azalan döviz kırılganlığını, düşük kamu borcunu ve gelişen para politikasını yansıttığı belirtildi. Ayrıca, enflasyonun düşük seyretmesi ve ekonomik büyümenin petrol üretimindeki yavaş düşüşün etkisiyle toparlanmasının beklendiği ifade edildi.
AA, 27.7.2024 02:21
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  Fitch Ratings, Azerbaycan'ın Kredi Notunu Yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Azerbaycan'ın kredi notunu "BB+"dan "BBB-"ye yükseltirken, not görünümünü "durağan" olarak belirledi. Açıklamada, ülkenin güçlü dış bilançosu, devam eden cari ve mali fazlaları, azalan döviz kırılganlığı, düşük kamu borcu ve gelişen para politikası dikkate alındı.
AA, 27.7.2024 02:18
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Sayfa: 1 2

 sonraki sayfa >>

Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi! Fiyatlar 500 bin lira birden düşecek
Kamu sektöründe maliyetlerin düşürülmesi amacıyla geliştirilen yasa düzenlemesi, elektrikli menzili 70 kilometrenin üzerinde olan hibrit araçlar için Özel Tüketim Vergisi indirimi getirdi. ÖTV indirimi sonrası şarj edilebilen araçların fiyatlarında 400- 500 bin lira arasında indirim olması bekleniyor. Bu durum, hibrit araçların Türkiye'deki satışlarının artmasını da öngörüyor.
ÖTV ayarı fiyatları nasıl etkileyecek? İşte otomobil almak isteyenleri cezbedecek düşüş
Kamu sektöründe maliyetlerin düşürülmesi amacıyla geliştirilen yasa düzenlemesi, elektrikli menzili 70 kilometrenin üzerinde olan hibrit araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi getiriyor. Yeni düzenleme, otomobil piyasasında önemli fiyat düşüşlerini beraberinde getirecek. ÖTV indirimi sonrası şarj edilebilen araçların fiyatlarında 400- 500 bin lira arasında indirim olması bekleniyor. Bu durum, hibrit araçların Türkiye'deki satışlarının artmasını da öngörüyor.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 120 bin 124 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 112 bin 546 megavatsaat olarak gerçekleşti. En yüksek tüketim saat 15.00'te 53 bin 202 megavatsaat olarak kaydedilirken, en düşük tüketim ise saat 07.00'de 36 bin 788 megavatsaat oldu. Üretimde doğal gaz santralleri yüzde 26,9 payla ilk sırada yer aldı ve bunu yüzde 20,9 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 13,8 ile barajlı hidroelektrik santralleri takip etti. Türkiye dün 13 bin 176 megavatsaat elektrik ihracatı gerçekleştirirken, 5 bin 554 megavatsaat elektrik ithalatı yaptı.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 120 bin 124 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim 1 milyon 112 bin 546 megavatsaat oldu. En yüksek tüketim saat 15.00'te gerçekleşti.
TESK Başkanı: Perakende Yasası yeni yasama döneminde ilk gündem maddesi olmalı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Perakende Yasası'nın yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk gündem maddesi olması gerektiğini bildirdi. Palandöken, esnaf ve sanatkar kesiminin haksız rekabet karşısında yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti ve zincir marketlerin haftada bir gün kapalı kalması ve açılış kapanış saatlerinin belli olması gerektiğini ifade etti.
TESK Genel Başkanı: Perakende Yasası TBMM'nin ilk gündem maddesi olmalı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Perakende Yasası'nın yeni yasama döneminde Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) ilk gündem maddesi olması gerektiğini bildirdi.
G20, Küresel Ekonomide Yumuşak İniş Olasılığının Arttığını Bildirdi
G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, pek çok zorluk devam etmesine rağmen küresel ekonomide "yumuşak iniş" olasılığının arttığını bildirdi. Bildiride, iyi ayarlanmış para politikası ve arz şoklarının azalması sayesinde enflasyonun yüksek seviyelerden düşmeye devam ettiği aktarıldı. Ancak toparlanmanın ülkeler arasında son derece dengesiz olduğu ve bunun da ekonomik ayrışma riskine katkıda bulunduğu kaydedildi. Ayrıca bildiride, korumacılığa direnmeye ve kurallara dayalı, ayrımcı olmayan, adil, açık, kapsayıcı, adil, sürdürülebilir ve şeffaf çok taraflı ticaret sistemini desteklemek için ortak çabaları teşvik etmeye kararlı olduğu vurgulandı. Görünüme yönelik risklerin genel olarak dengeli kalmayı sürdürdüğü belirtilen bildiride, savaşlar ve artan çatışmaların, ekonomik ayrışmanın, beklenenden daha kalıcı enflasyonun uzun vadede daha yüksek faiz oranlarına yol açmasının, aşırı hava olaylarının, aşırı kamu ve özel borçlanmanın, birçok ülkenin özel sektöründeki sınırlı mali tamponların, beklenenden düşük verimlilik artışının ve yapay zeka da dahil olmak üzere yeni teknolojilerin olası olumsuz etkilerinin aşağı yönlü riskler olduğu aktarıldı. Uzun süredir devam eden küresel zorlukların çok taraflı işbirliğini ve kararlı eylemleri gerektirmeye devam ettiği kaydedildi. Ayrıca toplantının ardından Uluslararası Vergi İşbirliğine İlişkin Rio de Janeiro G20 Bakanlık Deklarasyonu da yayımlandı. Söz konusu deklarasyonda, "Vergi egemenliğine tam saygı göstererek, ultra yüksek net servete sahip bireylerin etkili bir şekilde vergilendirilmesini sağlamak için işbirliği içinde olmaya çalışacağız." ifadeleri kullanıldı.
G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Sonuç Bildirisi Yayımlandı
G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, küresel ekonomide yumuşak iniş olasılığının arttığını bildirdi. Bildiride, enflasyonun düşmeye devam ettiği ve ekonomik aktivitenin dirençli olduğu ancak ülkeler arasında dengesizlik olduğu vurgulandı. Ayrıca, savaşlar, çatışmalar, aşırı hava olayları ve yeni teknolojilerin aşağı yönlü riskler olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Nitelikli Yatırımlara Destek Programlarıyla Ekonomik Yapıyı Güçlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen yüksek teknoloji destek programlarının üretim ve ihracatı artırma ile cari açığı düşürme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, nitelikli yatırımlara yönelik destek programlarının Türkiye'nin istikrar ve kalkınma çalışmalarının somut bir yansıması olduğunu vurgulayarak, ekonomik yapıyı güçlendirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Nitelikli Yatırımlara Destek Programlarıyla Ekonomik Yapıyı Güçlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen yüksek teknoloji destek programlarının üretim ve ihracatı artırma ile cari açığı düşürme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, nitelikli yatırımlara yönelik destek programlarının Türkiye'nin istikrar ve kalkınma çalışmalarının somut bir yansıması olduğunu vurgulayarak, ekonomik yapıyı güçlendirmek için çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Manisa Demirci'de Organik Taze Fasulye Üretimi
Manisa'nın Demirci ilçesinde Bardakçı Mahallesinde organik olarak yetiştirilen taze fasulyeler, İstanbul ve İzmir gibi farklı kentlere gönderiliyor. Üreticiler, zirai ilaç kullanmadan yetiştirdikleri fasulyelerin talebinin yoğun olduğunu belirtiyor. Fasulyelerin hasadı 20 gün sürerken, doğal ve kılçıksız olması pişirme sürecini kolaylaştırıyor. Ayrıca isteyen müşterilere sade veya domatesli olarak konserve yapılmaktadır.
Manisa'dan İstanbul ve İzmir'e taze fasulye gönderimi başladı
Manisa'nın Demirci ilçesinde yetiştirilen organik taze fasulyeler, İstanbul ve İzmir gibi şehirlere de gönderilmeye başlandı. Fasulyelerin doğal ve kılçıksız olması pişirmesini kolaylaştırırken, isteyen müşterilere konserve olarak da sunuluyor.
Ticaret Bakanlığı, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'ni kamuoyuyla paylaşacak
Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ekseninde yeniden şekillenen ticaretin kurallarına en hızlı şekilde uyum sağlamaları için 'Responsible® Programı' olarak uygulanacak olan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'nin ayrıntılarını 30 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak. Bakanlık, ihracatın geleceğine damga vuracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor ve ihracatçı firmalara Yeşil Mutabakat'a uyum konusunda kılavuzluk etmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Bakanlık, Responsible® Programı ile ihracatçıların sürdürülebilirlik odaklı ticaretin kurallarına adapte olabilmeleri için yeni bir destek mekanizmasını uygulamaya alacak.
Ticaret Bakanlığı, Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'ni kamuoyuyla paylaşacak
Ticaret Bakanlığı, ihracatçıların küresel pazarlarda sürdürülebilirlik ekseninde yeniden şekillenen ticaretin kurallarına en hızlı şekilde uyum sağlamaları için 'Responsible® Programı' olarak uygulanacak olan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği'nin ayrıntılarını 30 Temmuz'da kamuoyuyla paylaşacak.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, uluslararası sularda avcılık yapan gemileri denetledi
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karaburun Balıkçı Barınağı'nda Ege Denizi'nin uluslararası sularında avcılık yapmalarına izin verilen gemilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde balıkçıların av izinleri ve faaliyetleri kontrol edilerek, denizlerin korunması ve sürdürülebilir avcılık için uyarılarda bulunuldu. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, denetimlerin devam edeceğini belirtti.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, uluslararası sularda avcılık yapan balıkçı gemilerini denetledi
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Karaburun Balıkçı Barınağı'nda Ege Denizi'nin uluslararası sularında avcılık yapmalarına izin verilen gemilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerin sürdürülebilir avcılık ve denizlerin korunması amacıyla yapıldığı belirtildi.
ULAK Haberleşme AŞ, Özbekistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı
ULAK Haberleşme AŞ, Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünü artırmak ve ihracat ağlarını genişletmek amacıyla düzenlenen Özbekistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark işbirliğiyle Taşkent'te düzenlenen forumda, Türkiye'yi temsil eden heyet arasında yer alan ULAK Haberleşme, iletişim alanında geliştirdiği son teknoloji ürünlerle önemli işbirliği adımları attı. Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar'la da bir araya gelen heyet, Türkiye'nin bilişim sektöründeki gücünü sergiledi.
ULAK Haberleşme AŞ, Özbekistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı
ULAK Haberleşme AŞ, Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünü artırmak ve ihracat ağlarını genişletmek amacıyla düzenlenen Özbekistan-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Forumda, Türkiye'yi, ülkenin önde gelen bilişim firmalarından oluşan heyet geniş bir şekilde temsil etti. ULAK Haberleşme, Türk firmalarının uluslararası rekabet gücünü artırmak ve ihracat ağlarını genişletmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte Türk heyetinde yer alan 15 yerli bilişim firmasından biri oldu.
ABD'de Petrol Sondaj Kulesi Sayısı 5 Arttı
ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı, Baker Hughes'un verilerine göre 20-26 Temmuz haftasında önceki haftaya göre 5 artarak 482'ye yükseldi. Son bir yılda ise ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 47 azaldı. Brent petrolün varil fiyatı cuma gününü 81,13 dolar seviyesinde tamamlarken, WTI tipi ham petrolün varili 77,16 dolar düzeyinde kapandı.
ABD'de Petrol Sondaj Kulesi Sayısı 5 Arttı
ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı, Baker Hughes'un verilerine göre bu hafta 5 artarak 482'ye yükseldi. Son bir yılda ise 47 azalma yaşandı. Brent petrolün varil fiyatı 81,13 dolar, WTI tipi ham petrolün varil fiyatı ise 77,16 dolar düzeyinde kapandı.

Sayfa: 1 2

 sonraki sayfa >>