Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
27 Nisan 2024 Cumartesi 10:51 

Haberlerinde Ara:
Tüm haberlerde    Ekonomi Haberleri kategorisinde   

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Mehmet Şimşek
Mehmet Şimşek
Antony Blinken
Mehmet Kasapoğlu
Yusuf Tekin
Numan Kurtulmuş
Osman Aşkın Bak
Dilan Polat
Benjamin Netanyahu
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Antalya
Adana
Izmir
Aydın
Bursa
Hatay
Samsun
Konya
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 
 
Günlük
Haber Başlıkları
Size her sabah günün haber başlıklarını e-mail ile gönderiyoruz.
 
E-mail
Abone ol
Abone iptal
 

 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Ekonomi Haberleri

ABD'de Republic First Bank iflas etti
ABD'de faaliyet gösteren 36 yıllık Republic First Bank iflas etti. Banka, Fulton Bank'a satıldı. ABD'de 2024'ün ilk banka iflasının maliyetinin 667 milyon dolar olması bekleniyor.
AA, 27.4.2024 05:24
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler
  ABD'de ilk banka iflası! 36 yıllık banka battı
ABD'de faaliyet gösteren 36 yıllık Republic First Bank iflas etti. Banka, Fulton Bank'a satıldı. ABD'de 2024'ün ilk banka iflasının maliyetinin 667 milyon dolar olması bekleniyor.
AA, 27.4.2024 05:27
Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları oku | Benzer Haberler

Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklere ilişkin düzenleme geldi. Buna göre, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek. Düzenleme, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek.
Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklere ilişkin düzenleme geldi. Yeni tebliğle birlikte bazı restoran ve kafelerin KDV'yi yüzde 10 yerine yüzde 1 ile faturalandırarak istismar etmesinin önüne geçilecek.
İpragaz'ın Kurucusu Yücel Kurttepeli Hayatını Kaybetti
İpragaz'ı kuran ve uzun süre yöneten iş insanı Yücel Kurttepeli, dün hayatını kaybetti. 1935'te Adana'da doğan Kurttepeli, Almanya'da tekstil mühendisliği eğitimini tamamladıktan sonra 1961 yılında İpragaz'ı kurdu. Aynı zamanda Türkiye LPG Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Kurttepeli, 1973-2000 yılları arasında derneğin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. LPG'nin dünya çapında büyük bir sektöre dönüşmesine öncülük eden isimlerden biri olan Kurttepeli, Türkiye'de atık olarak değerlendirilen LPG'nin potansiyelini fark ederek büyük bir başarı elde etmiştir.
İpragaz'ı kuran iş insanı Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
İpragaz'ı kuran ve uzun süre yöneten iş insanı Yücel Kurttepeli dün yaşamını yitirdi. Kurttepeli, Türkiye'de LPG sektörünün gelişmesine öncülük etmiş önemli bir isimdi.
Lokanta ve kafelerde KDV oranları artırıldı
Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a, alkollü içecekler için ise yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı. Ayrıca, telefonla veya internet üzerinden yapılan tüm satışlarda da aynı oranlar uygulanacak. Ayrıca, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan yerlerde yapılan yiyecek ve içecek satışları da düzenleme kapsamına alındı. Yeni düzenleme mayısın başından itibaren yürürlüğe girecek.
Lokanta ve kafelerde KDV oranları artırıldı
Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları artırıldı. Lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerde imal edilen veya dışarıdan temin edilen gıda maddelerinin satışında uygulanan KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarıldı. Alkollü içecekler için ise KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltildi. Ayrıca, telefonla veya internet üzerinden yapılan tüm satışlarda da aynı KDV oranları uygulanacak. Tebliğ mayısın başından itibaren yürürlüğe girecek.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 897 bin 327 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 900 bin 449 megavatsaat oldu. En yüksek tüketim saat 12.00'de 42 bin 2 megavatsaat olarak gerçekleşti. Üretimde barajlı hidroelektrik santralleri yüzde 22 payla ilk sırada yer aldı. Türkiye, dün 4 bin 709 megavatsaat elektrik ihracatı ve 7 bin 831 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.
Türkiye'de Günlük Elektrik Üretimi ve Tüketimi
Türkiye'de dün günlük bazda 897 bin 327 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 900 bin 449 megavatsaat oldu. En yüksek tüketim saat 12.00'de gerçekleşti.
CVC Bosphorus'24 Konferansı İstanbul'da düzenlenecek
Girişimci Kurumlar Platformu tarafından, Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan Kurumsal Girişim Sermayesi Konferansı'nın ikincisi olan CVC Bosphorus'24, 7 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Konferansa Türkiye ve dünyadan 20'ye yakın şirketin üst düzey yöneticisi katılacak ve sektörün geleceği, uluslararası trendler, gelişmeler ve deneyimler ele alınacak. Konferansta Türkiye'nin önde gelen kurumlarından ve yabancı konuklardan birçok konuşmacı yer alacak.
CVC Bosphorus'24 Konferansı İstanbul'da Gerçekleştirilecek
Girişimci Kurumlar Platformu tarafından, Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan CVC Bosphorus'24 Konferansı, 7 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Konferansa Türkiye ve dünyadan 20'ye yakın şirketin üst düzey yöneticisi katılacak ve sektörün geleceği ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gereksiz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sağlamlaştırmayı hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarrufa yönelik çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin millete hizmet etmek için var olduğunu belirten Yılmaz, gereksiz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sağlamlaştırmayı ve enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Kamuda tasarrufa yönelik çalışmaların tamamlanmasının ardından detaylar kamuoyuyla paylaşılacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Gereksiz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sağlamlaştırıyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarrufa yönelik çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin millete hizmet etmek için var olduğunu belirten Yılmaz, gereksiz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sağlamlaştırmayı ve enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.
ABD'de Petrol Sondaj Kulesi Sayısı 5 Azaldı
ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı, Baker Hughes'un verilerine göre 20-26 Nisan haftasında önceki haftaya göre 5 azalarak 506'ya düştü. Son bir yılda ise ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 85 azaldı. Brent petrolün varil fiyatı cuma gününü 89,37 dolar seviyesinde tamamlarken, WTI tipi ham petrolün varili 83,85 dolardan kapandı.
ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı 5 azaldı
ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı, Baker Hughes'un verilerine göre 20-26 Nisan haftasında önceki haftaya göre 5 azalarak 506'ya düştü. Son bir yılda ise ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 85 azaldı. Brent petrolün varil fiyatı cuma gününü 89,37 dolar seviyesinde tamamlarken, WTI tipi ham petrolün varili 83,85 dolardan kapandı.
Kolombiya'da düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı'nda Türk firmaları yoğun ilgi gördü
Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı'nda Türk firmaları stantlarına yoğun ilgi gördü. Fuarda sergilenen ürünler yakından incelenerek detaylı bilgi talep edildi. Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Türk firmalarını ziyaret ederek görüşmelerde bulundu. Türkiye ile Kolombiya arasındaki ticaret hacminin artması hedefleniyor.
Kolombiya'da düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı'nda Türk firmaları yoğun ilgi gördü
Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı'nda Türk firmaları stantlarına yoğun ilgi gördü. Fuarda sergilenen ürünler yakından incelenerek detaylı bilgi talep edildi. Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, Türk firmalarını ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.
İzmir Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 23 Nisan şenliği düzenlendi
İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şenlik düzenlendi. Şenlikte çocuklar oyunlar oynayarak eğlendi ve tarımın önemi hakkında bilinçlendirildi.
İzmir Ticaret Borsası ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 23 Nisan şenliği düzenlendi
İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şenlik düzenlendi. İTB'nin Toprak ve Çocuk Programı kapsamında gerçekleştirilen şenlikte çocuklar oyunlar oynadı ve şarkılarla eğlendi. Programın amacı, çocuklara tarımın ve tarım ürünlerinin tanıtılması, sağlıklı beslenme konusunda bilinç kazandırılması ve sürdürülebilir çevrenin öneminin gelecek nesillere aktarılmasıdır.
Karadeniz Holding, Sierra Leone'deki enerji üretimini tam kapasiteyle sürdürüyor
Karadeniz Holding, Karpowership aracılığıyla elektrik ihtiyacını karşıladığı Sierra Leone'nin, enerji üretimine tam kapasiteyle devam etmeye başladığını bildirdi. Şirket, yaşanan ödeme sorunu nedeniyle ülkedeki elektrik üretiminin kapasitesini düşürmek zorunda kalmıştı. Ancak yakıt alımı için gerekli ödemenin yapılmasının ardından 26 Nisan itibarıyla üretim tekrar tam kapasiteye yükseltildi.
Karadeniz Holding, Sierra Leone'deki elektrik üretimini tam kapasiteyle devam ettiriyor
Karadeniz Holding, Karpowership aracılığıyla elektrik ihtiyacını karşıladığı Sierra Leone'nin, enerji üretimine tam kapasiteyle devam etmeye başladığını bildirdi. Yakıt tedariki sorunu nedeniyle üretim kapasitesi düşürülen ülkede, gerekli ödemenin yapılmasının ardından elektrik üretimi tekrar tam kapasiteye yükseltildi.