UCLG Başkanı Altay'dan İsrail'e Tepki: Gözaltılar Hukuksuz
UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail'in El-Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Suneyne'yi hukuksuz şekilde gözaltına almasına sert tepki gösterdi ve uluslararası toplumu insan hakları savunmaya çağırdı.
AA, 3.9.2025 12:44
Körfez Ülkelerinden Netanyahu'ya Sert Tepki Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Körfez İşbirliği Konseyi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistinlilerin Gazze'den sürgün edilmesi yönündeki açıklamalarını kınadı. Bu açıklamalar uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirildi ve Filistin halkının haklarına yönelik bir saldırı olarak nitelendirildi.
AA,
6.9.2025 03:46
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Falk'tan Diplomatik Suç Ortaklığı Uyarısı Eski BM Filistin Raportörü Richard Falk, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarına ilişkin diplomatik destekler ve İngiltere'nin suç ortaklığı iddialarını eleştirdi. Gazze Mahkemesi'nde yapılan oturumlarda, uluslararası hukukun önemi ve soykırım iddialarına dikkat çekildi.
AA,
6.9.2025 01:52
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Küresel Sumud Filosu, Gazze'ye Yardım İçin Yola Çıkıyor Filistin ile dayanışma ve Gazze'ye yönelik abluka karşıtı bir insani yardım operasyonu için 44 ülkeden aktivistler, Küresel Sumud Filosu ile Tunus'tan yola çıkmaya hazırlanıyor. Fransız milletvekili Marie Mesmeur, bu girişimi 'halkların kendi kendine örgütlediği en büyük insani yardım operasyonu' olarak tanımladı ve Fransa hükümetine eleştirilerde bulundu.
AA,
4.9.2025 15:20
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 7.9.2025 12:19:26