Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin  -  Yerel Haberler
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:18 

Haberlerinde Ara:
Gündemdekiler
Ibrahim Reisi
Recep Tayyip Erdoğan
Hüseyin Emir Abdullahiyan
Mert Hakan Yandaş
Çağlar Söyüncü
Arda Kardeşler
Ismail Kartal
Benjamin Netanyahu
Ilham Aliyev
Osman Aşkın Bak
Yerel Haberler
Samsun
Istanbul
Ankara
Antalya
Bursa
Izmir
Aydın
Adana
Kayseri
Erzurum
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber

 

FATİH KARAHAN Haberleri

FATİH KARAHAN haberleri için kaynağı.
Bu haberleri sitenize eklemek için tıklayın.

 

Sayfa: 1 2 3

 sonraki sayfa >>


TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz
TCMB Başkanı Fatih Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların enflasyonun düşeceğine inandığını belirterek, yılın ikinci yarısında belirgin bir enflasyon düşüşü beklediklerini söyledi. Karahan ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele konusunda kendilerine yardımcı olduğunu ve yapay zeka konusunda da yakından takip ettiklerini ifade etti.
AA, 14.5.2024 16:11   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TCMB Başkanı Karahan: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz
TCMB Başkanı Fatih Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonda düşüş beklentisi olduğunu belirtti ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadelede yardımcı olduğunu söyledi.
AA, 14.5.2024 16:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler



Merkez'in patronundan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak
Merkez Bankası Fatih Karahan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün açıkladığı kamuda tasarruf paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Karahan, "Tasarruf paketindeki harcama önlemi bize enflasyonla mücadelede yardımcı olacak. Manşet enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.
Haberler.com, 14.5.2024 15:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Merkez Bankası Başkanı'ndan kamuda tasarruf paketine ilk yorum: Enflasyonla mücadelede bize yardımcı olacak
Merkez Bankası Fatih Karahan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün açıkladığı kamuda tasarruf paketine ilişkin değerlendirmede bulundu. Karahan, "Tasarruf paketindeki harcama önlemi bize enflasyonla mücadelede yardımcı olacak. Manşet enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı.
Haberler.com, 14.5.2024 15:38   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Merkez Bankası'nın faiz kararının ne zaman açıklanacağına dair merak devam ediyor. Faiz kararı, ekonomiyi doğrudan etkileyen önemli bir gelişme olarak görülüyor. Bu kararın ne zaman ve saat kaçta açıklanacağına dair bilgiler araştırılıyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı, ekonomi dünyasında ve finans sektöründe büyük bir merakla bekleniyor.
Haberler.com, 13.5.2024 09:52   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,63 değer kazanarak 10.333,17 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,49, holding endeksi yüzde 1,03 değer kazandı. Metal ana sanayi endeksi en çok kazandıran sektör oldu. Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankasının faiz indirimine gidebileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminlerini güncelledi ve para politikası duruşunu açıkladı. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) düşüş gösterdi.
AA, 10.5.2024 13:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,08 yükselerek 10.276,76 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 8,18 puan ve yüzde 0,08 artarak 10.276,76 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,32 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,06 değer kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,98 ile metal ana sanayi, en çok kaybettiren yüzde 2,65 ile madencilik oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün yüzde 0,20 artışla 10.268,58 puanla günü tamamladı. Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor. Yurt içinde dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yılın 2. Enflasyon Raporu'nu paylaştı. Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çektiklerini ve 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduklarını bildirdi. Enflasyonla mücadele kapsamında ne gerekirse yapacaklarını kaydeden Karahan, 'Para politikası duruşumuz ve makroihtiyati çerçeve, mevduat faizlerinin Türk lirasına geçişi destekleyecek seviyelerde kalmasını ve tasarrufların artmasını sağlayacaktır.' ifadelerini kullandı. Karahan, swap hariç net rezervlerde iyileşmenin devam ettiğini belirterek, 'Son 2 haftada 18 milyar dolarlık bir ek iyileşme görmekteyiz. Böylece, ilgili dönemde swap hariç net rezervler toplam 34 milyar dolar artmıştır.' diye konuştu. Söz konusu gelişmelerin ardından Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de gerilerken, dün 276 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye indi. Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi ve işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi'nin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.300 ve 10.400 seviyelerinin direnç, 10.200 ve 10.000 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA, 10.5.2024 10:01   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yatay seyirle başladı
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay seyirle 11.814,00 puandan başladı. Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor. Yurt içinde dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminlerini güncelledi ve swap hariç net rezervlerde iyileşme olduğunu belirtti. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) de geriledi.
AA, 10.5.2024 09:31   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BDDK Başkanı değişecek mi? BDDK Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak?
Merkez Bankası başkanlığı görevinden sene başında istifa eden ve koltuğunu Fatih Karahan'a devreden Hafize Gaye Erkan ile ilgili gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı. Peki, BDDK Başkanı değişecek mi? BDDK Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak?
Haberler.com, 9.5.2024 22:15   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Yüzde 0,20 Değer Kazandı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,20 değer kazanarak 10.268,58 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,63, holding endeksi yüzde 0,87 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,62 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 3,63 ile spor oldu. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 275,78 baz puanla Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahminini 2 puan yukarı güncelleyerek yüzde 38'e çektiklerini, 2025 ve 2026 tahminlerini sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyesinde koruduklarını bildirdi. İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini yüzde 5,25'te sabit bıraktı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin sinyallerin netleşmesi beklenmeye devam ediyor.
AA, 9.5.2024 18:25   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 0,20 Değer Kazanarak Tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,20 değer kazanarak 10.268,58 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,63, holding endeksi yüzde 0,87 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,62 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 3,63 ile spor oldu. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi en düşük seviyeye geriledi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminlerini güncelledi. BoE politika faizini sabit bıraktı. Küresel piyasalarda Fed'in adımları bekleniyor.
AA, 9.5.2024 18:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Fatih Karahan: "Ücretlerin Yüksek Enflasyondan Dolayı Erimesi Söz Konusu. Enflasyonu Düşürürsek Kalıcı Refah Artışı Olacaktır"
 Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyondaki artışa asgari ücrete gelen zamların etkisinin ne olduğuna ilişkin soruya, ''Şu anda ücretlerin yüksek enflasyondan dolayı erimesi söz konusu. Bizim birinci yapmamız gereken şey kalıcı bir şekilde fiyat istikrarını sağlamak. Biz enflasyonu öngörülerimiz çerçevesinde düşürürsek ki bunda kararlıyız, kararlı duruşumuzu da yaptığımız işlerde  gösteriyoruz. Bunu yapabilirsek zaten kalıcı refah artışı olacaktır. Ücretler enflasyonist olmayacak şekilde artmaya devam edecektir” diye yanıt verdi. Karahan, 500 ve 1000 TL’lik banknotların ihtiyaç görülürse dolaşıma girmesi için adımların atılacağını belirtti. Karahan, KKM’nin toplam bakiyesinin 70 milyar dolar civarına indiğini açıkladı.
ANKA, 9.5.2024 17:34   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Fatih Karahan: "Ücretlerin Yüksek Enflasyondan Dolayı Erimesi Söz Konusu. Enflasyonu Düşürürsek Kalıcı Refah Artışı Olacaktır"
 Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyondaki artışa asgari ücrete gelen zamların etkisinin ne olduğuna ilişkin soruya, ''Şu anda ücretlerin yüksek enflasyondan dolayı erimesi söz konusu. Bizim birinci yapmamız gereken şey kalıcı bir şekilde fiyat istikrarını sağlamak. Biz enflasyonu öngörülerimiz çerçevesinde düşürürsek ki bunda kararlıyız, kararlı duruşumuzu da yaptığımız işlerde  gösteriyoruz. Bunu yapabilirsek zaten kalıcı refah artışı olacaktır. Ücretler enflasyonist olmayacak şekilde artmaya devam edecektir” diye yanıt verdi. Karahan, 500 ve 1000 TL’lik banknotların ihtiyaç görülürse dolaşıma girmesi için adımların atılacağını belirtti. Karahan, KKM’nin toplam bakiyesinin 70 milyar dolar civarına indiğini açıkladı.
ANKA, 9.5.2024 17:31   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TCMB Başkanı Karahan, soruları yanıtladı: (3)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, geçen yılın ağustos ayında 140 milyar dolar seviyelerinde olan Kur Korumalı Mevduattaki (KKM) toplam bakiyenin gelinen noktada 70 milyar dolar civarına indiğini bildirdi.
AA, 9.5.2024 16:25   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TCMB Başkanı Karahan, soruları yanıtladı: (3)
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, geçen yılın ağustos ayında 140 milyar dolar seviyelerinde olan Kur Korumalı Mevduattaki (KKM) toplam bakiyenin gelinen noktada 70 milyar dolar civarına indiğini bildirdi.
AA, 9.5.2024 16:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonu düşürürsek rezerv pozisyonumuzda daha kolay iyileşme sağlayacağız
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, piyasa koşullarını bozmayacak şekilde döviz alımıyla rezerv pozisyonunu düzeltmeye gayret ettiklerini belirterek, "Orta ve uzun vadede enflasyonu kalıcı şekilde düşürebilirsek rezerv pozisyonumuz da sağlıklı ve kalıcı...
AA, 9.5.2024 16:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonu düşürürsek rezerv pozisyonumuzda iyileşme sağlarız
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, piyasa koşullarını bozmayacak şekilde döviz alımıyla rezerv pozisyonunu düzeltmeye gayret ettiklerini belirterek, "Orta ve uzun vadede enflasyonu kalıcı şekilde düşürebilirsek rezerv pozisyonumuz da sağlıklı ve kalıcı...
AA, 9.5.2024 16:08   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Fatih Karahan: "25 M3 Bedelsiz Doğal Gaz Kullanımının Sona Ermesi Mayıs Ayı Enflasyonunu 0,7 Puan Yukarı Yönlü Etkileyecek"
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında; “25 m3 bedelsiz doğal gaz kullanımı düzenlemesinin sona ermesi, mayıs ayında aylık enflasyonu 0,7 puan yukarı yönlü etkileyecektir. Bunun yanı sıra, olumsuz baz etkisiyle enflasyon mayıs ayında zirveye ulaşacaktır. Böylece, geçiş döneminin sonuna gelmiş olacağız” dedi. Karahan, “Başta kırmızı et olmak üzere, gıda fiyatlarında süregelen yüksek artışlar da lokanta-otel fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu doğrultuda, hizmet enflasyonu aylık bazda yavaşlamakla birlikte, yüksek bir seyir izlemektedir” diye konuştu.
ANKA, 9.5.2024 15:11   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Fatih Karahan: "25 M3 Bedelsiz Doğal Gaz Kullanımının Sona Ermesi Mayıs Ayı Enflasyonunu 0,7 Puan Yukarı Yönlü Etkileyecek"
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın 2. Enflasyon Raporu toplantısında; “25 m3 bedelsiz doğal gaz kullanımı düzenlemesinin sona ermesi, mayıs ayında aylık enflasyonu 0,7 puan yukarı yönlü etkileyecektir. Bunun yanı sıra, olumsuz baz etkisiyle enflasyon mayıs ayında zirveye ulaşacaktır. Böylece, geçiş döneminin sonuna gelmiş olacağız” dedi. Karahan, “Başta kırmızı et olmak üzere, gıda fiyatlarında süregelen yüksek artışlar da lokanta-otel fiyatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu doğrultuda, hizmet enflasyonu aylık bazda yavaşlamakla birlikte, yüksek bir seyir izlemektedir” diye konuştu.
ANKA, 9.5.2024 15:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Merkez Bankası Başkanını eleştirdi
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamalarını eleştirerek, enflasyon tahminlerini ve para politikalarını sorguladı. Günaydın, Merkez Bankası Başkanını pazara çıkmaya ve fiyatları görmeye davet etti. Ayrıca, TÜİK'in enflasyon rakamlarına da güvenilmediğini belirtti.
AA, 9.5.2024 13:58   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


 

Sayfa: 1 2 3

 sonraki sayfa >>

 



Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 20.5.2024 11:18:56
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.