Haftanın tarihine bakış ABD'nin Chicago kentinde işçilerin, 1886'da iş gününün 8 saat olmasına yönelik mücadelesinin başlangıcı kabul edilen 1 Mayıs, "Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı"nın Paris Kongresi'nde "işçilerin ortak bayramı" olarak benimsendi.
AA,
27.4.2025 11:06
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Singapur'da Erken Genel Seçim Heyecanı Singapur'da yarın yapılacak erken genel seçimde, 2,75 milyon kayıtlı seçmenin çoğunluğunun Halk Hareket Partisi'ne (PAP) oy vermesi bekleniyor. Mevcut hükümetin gelir eşitsizliği ve yaşam maliyetleri gibi eleştirilere rağmen, iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu elde etmesi öngörülüyor.
AA,
2.5.2025 11:02
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Tkp Genel Sekreteri Okuyan: "Siyaset Sosyal Medya Başında, Televizyon Başında Yapılmaz" Türkiye Komünist Partisi (TKP), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde 30 ilde yürüyüş düzenledi. İstanbul'daki kutlamalarda konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Her şeyi devletleştirmek zorundayız. Emeğin siyasi iktidara el koymasının koşulu siyaset yapmaktan geçer. Siyaset sosyal medya başında, televizyon başında yapılmaz. Siyaset sokakta, fabrikada, okulda düzene meydan okuyarak yapılır. İşçiler partiye, parti iktidara. İşte bu kararlılıkla gerçek bir işçi sınıfı bayramını kutlayacağımız sosyalist Türkiye için yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm" dedi.
ANKA,
2.5.2025 11:30
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu… CHP'li Gülcan Kış Açıklaması CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "telef" ifadesinden dolayı tepki gösterdi. Kış, "Bu söz sadece bir partiye değil milletin seçtiği belediye başkanlarına, milletvekillerine, doğrudan seçmen iradesine yöneltilmiş ağır bir hakarettir. Bir Cumhurbaşkanının bu ifadeyi seçmesi sadece siyaseti değil insan onurunu da aşağılayan bir dildir. Hiç merak etmeyin; telef olan, bu halkı yıllardır yoksulluğa mahkûm eden, liyakatsizliği ödüllendiren, gençleri umutsuzluğa sürükleyen çürümüş AKP iktidarı olacaktır." dedi.
ANKA,
1.5.2025 00:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 5.5.2025 06:49:12