Bakan Tekin: Bu Yıl Yapacağımız Uygulamayla Öğretmenlerin İstihdamında Mülakat Mekanizması Tamamen Kalkıyor, Ags ile Başka Bir Sistem Başlıyor 2024 KPSS'sine göre istihdam edilecek adaylar için branş dağılımlarını açıkladıklarını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, buna göre başvuru alacaklarını ve her bir aday için 3 katı adayı mülakata davet edeceklerini söyledi. Tekin, mülakat sınavından sonra da başarılı olan adayların atamasını yapacaklarını belirtti. Ardından da akademiyle ilgili sürecin başlayacağını anlatan Tekin, "Şu anda bu yıl yapacağımız uygulamayla öğretmenlerin istihdamında mülakat mekanizması tamamen kalkıyor. Önümüzdeki dönemde, AGS diyoruz biz kısaca, Akademiye Giriş Sınavı ile beraber artık öğretmen adayı arkadaşlarımızın çoklu değerlendirmeye tabi tutulduğu başka bir sistem başlıyor. O ayrı bir mekanizma." dedi.
ANKA,
1.5.2025 00:37
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulu… CHP'li Gülcan Kış Açıklaması CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "telef" ifadesinden dolayı tepki gösterdi. Kış, "Bu söz sadece bir partiye değil milletin seçtiği belediye başkanlarına, milletvekillerine, doğrudan seçmen iradesine yöneltilmiş ağır bir hakarettir. Bir Cumhurbaşkanının bu ifadeyi seçmesi sadece siyaseti değil insan onurunu da aşağılayan bir dildir. Hiç merak etmeyin; telef olan, bu halkı yıllardır yoksulluğa mahkûm eden, liyakatsizliği ödüllendiren, gençleri umutsuzluğa sürükleyen çürümüş AKP iktidarı olacaktır." dedi.
ANKA,
1.5.2025 00:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Atanamayan Öğretmenler İçin Adalet Talebi İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, 15 bin öğretmen atamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanının vaadine uygun olarak 40 bin atama yapılmasını ve adil branş dağılımını talep etti. 2024 KPSS Öğretmen Atama Mücadele Platformu da eğitim alanındaki adaletsizlikleri vurguladı.
ANKA,
22.4.2025 18:25
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 2.5.2025 09:05:52