CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Mezitli'de orman arazisi gerekçesiyle kesilen 25-30 yaşındaki narenciye ağaçlarına karşı çıkarak, bu uygulamanın durdurulmasını istedi.
ANKA, 2.5.2025 14:39
Cem Aydın'ın Silivri Savunmasından: "Atanmayan Öğretmenleri, Çocuk İşçileri, Hayattan Koparılan, Kadınların Hakkını Savunmak İçin Buradayım" CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın’ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik videolu bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle 5 yıl 4 aya kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nin duruşma salonunda yapıldı. Duruşmada savunma yapan Aydın, “Atanmayan öğretmenleri, çocuk işçileri, hayattan koparılan, şiddet gören, öldürülen kadınların hakkını savunmak için buradayım... Fedai Altun, Mert Akdoğan, Zeren Ertaş, Abdurrahman Özkul, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Esila Ayık, tutuklanan işkence gören genç arkadaşlarım için buradayım" dedi.
ANKA,
30.4.2025 14:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'li Yıldız'dan "İklim Krizi" Uyarısı: " Zirai Don, Kuraklık ve Susuzluk Tarımı Çökertiyor, Acil Eylem Planı Şart" CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Türkiye genelinde son aylarda yaşanan zirai don, kuraklık ve su sorununun tarımı felç ettiğini belirterek, iklim krizine karşı acil ve bilimsel temelli önlemler alınması çağrısında bulundu. Yıldız, “Tarım artık iklimin insafına bırakılmış durumda. Üretici tarlasına giremiyor, sulama yapamıyor, ürününü kaybediyor. Bu tablo sadece çiftçiyi değil, 85 milyon yurttaşı ilgilendiriyor. Çünkü üretim düşerse sofraya ekmek, manava meyve, pazara sebze gelmez” dedi.
ANKA,
30.4.2025 11:38
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bornova'da Abide-İ Hürriyet Meydanı Törenle Açıldı Bornova Belediyesi'nin Kazım Dirik Mahallesi'nde yaptığı Abide-i Hürriyet Meydanı, ünlü tarihçi İlber Ortaylı ile CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in katılımıyla coşkulu bir törenle açıldı. Açılışta Türkiye Cumhuriyeti ve 18 Türk devletinin bayrakları göndere çekildi, demokrasi ve özgürlük vurgusu yapıldı.
ANKA,
28.4.2025 10:39
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 6.5.2025 09:50:39