'Terörsüz Türkiye' sürecinde yeni aşama! Fesih tamam, sıra silahta
Terör örgütü PKK, geçen hafta kongresini toplayarak fesih ve silah bırakma kararı aldı. Sırrı Süreyya Önder'in vefatı sebebiyle kararın kamuoyuna açıklanması ertelendi. Kararın bir-iki gün içinde duyurulması bekleniyor. Öte yandan AK Parti ve güvenlik birimleri, sürecin devamında atılacak hukuki adımlarla ilgili bir taslak program hazırlamış durumda.
Haberler.com, 9.5.2025 09:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün yarın PKK silahları bırakacak 'Terörsüz Türkiye' sürecinde aylardır beklenen sürece girildi. Terör örgütü PKK'nın silah bırakacağı ve örgütü feshedeceği gün netleşiyor. Konuyla ilgili AK Parti Genel Merkezi'nde bir grup milletvekili ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Süreci bu noktaya kadar çok temkinli şekilde getirdik. Bütün engelleri aştık. Bugün yarın PKK silahları bırakacak, örgütü feshedecek.'' dedi.
Haberler.com,
8.5.2025 12:45
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün yarın PKK silahları bırakacak 'Terörsüz Türkiye' sürecinde aylardır beklenen sürece girildi. Terör örgütü PKK'nın silah bırakacağı ve örgütü feshedeceği gün netleşiyor. AK Parti Genel Merkezi'nde bir grup milletvekili ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili "Süreci bu noktaya kadar çok temkinli şekilde getirdik. Bütün engelleri aştık. Bugün yarın PKK silahları bırakacak, örgütü feshedecek" dedi.
Haberler.com,
8.5.2025 12:45
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporunda Bahçeli ve Öcalan Detayı... "Tarihi ve Uzun Süredir Beklenen Bir Adım" Avrupa Parlamentosu’nun 2023-2024 yılı Türkiye raporunda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma ve fesih çağrısının “tarihi ve uzun süredir beklenen bir adım” olduğu belirtilirken; süreci kolaylaştırmak için tüm paydaşların, özellikle de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapıcı yaklaşımı, DEM Parti’nin İmralı Cezaevi’ne yaptığı ziyaretler ve diğer siyasi partilerle yapılan istişareler de dahil olmak üzere gösterilen çabalar takdir edildi. Türk iç politikasından dış politikasına geniş yelpazede değerlendirmelere yer verilen raporda, vize serbestisine dair 6 kriterin hâlâ karşılanmamış olmadığı vurgulanarak, “Türk makamları bu kriterleri yerine getirir getirmez vize serbestisi sürecinin başlatılmaya hazır” mesajı verildi.
ANKA,
5.5.2025 19:22
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 9.5.2025 19:57:20