Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporunda Bahçeli ve Öcalan Detayı... "Tarihi ve Uzun Süredir Beklenen Bir Adım" Avrupa Parlamentosu’nun 2023-2024 yılı Türkiye raporunda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma ve fesih çağrısının “tarihi ve uzun süredir beklenen bir adım” olduğu belirtilirken; süreci kolaylaştırmak için tüm paydaşların, özellikle de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapıcı yaklaşımı, DEM Parti’nin İmralı Cezaevi’ne yaptığı ziyaretler ve diğer siyasi partilerle yapılan istişareler de dahil olmak üzere gösterilen çabalar takdir edildi. Türk iç politikasından dış politikasına geniş yelpazede değerlendirmelere yer verilen raporda, vize serbestisine dair 6 kriterin hâlâ karşılanmamış olmadığı vurgulanarak, “Türk makamları bu kriterleri yerine getirir getirmez vize serbestisi sürecinin başlatılmaya hazır” mesajı verildi.
ANKA,
5.5.2025 19:22
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Özgür Özel'den Ara Seçim Değerlendirmesi: Bunlar İhtimaller Dahilinde... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim tartışmasına ilişkin soruya “Bunlar ihtimaller dahilinde” yanıtını verdi. Özel, “Şu anda 8 vekillik boş. Diyelim ki 22 milletvekili daha istifa etti, 30 oldu. Ve bu istifalar oylanacak. Oynanırsa 90 gün sonra seçim var. Bir parti çıkıyor ‘Hayır istifa edemezsiniz, gidemezsiniz ben seçim yapmak istemiyorum’ diyor. Bunun da bir siyasi maliyeti var.” dedi. AK Parti'nin seçimde ikinci parti çıkma ihtimaline dikkat çeken Özel, “Türkiye nüfusunun yüzde 80’ine denk gelen bir yere sen sandık koyarsan, iktidar da o gün o sandık konduğu halde ‘Burada ara seçim yapalım, genel seçim yapmayalım’ diyorsa bu da bir maliyettir. ‘Neden kaçıyorsun?’ diye. Nasılsa erken olduğu için tekrar aday olabilir. İkincisi o seçim sandığına girdi, o sandıkta da, ara seçiminde açık farkla ikinci parti çıktı. Nasıl sürdürecek iktidarı? Meşruiyet diye bir şey var.” ifadelerini kullandı.
ANKA,
9.5.2025 02:03
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu 5 Hsk Üyesini Seçecek... İdris Şahin: Adayları Adeta Görücü Usulüyle Seçmemiz Bekleniyor TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, boş bulunan 5 Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği için TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 adayı belirlemek üzere bugün toplandı. Komisyonda Yeni Yol Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin aday seçim usulüne tepki göstererek, "Seçim süreci tarafsızlık, liyakat esasına uygun bir biçimde şeffaflık içerisinde yürütülmemektedir. Üzülerek söylüyorum ki adayları adeta görücü usulüyle seçmemiz bekleniyor" dedi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de "Gerçekten yargıda tarafsızlığı sağlayacaksak HSK’nın ortak akılla, kapsayıcılıkla ulaşabileceğimizi görmek zorundayız. Burada yapacağımız işlem son derece önemli" ifadesini kullandı.
ANKA,
6.5.2025 19:38
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
İzmir Barosu'ndan 180 Bin Liralık Bilirkişi ve Keşif Ücretine Tepki: "Hak Arama Özgürlüğünün İhlali Anlamına Gelmektedir" İzmir Barosu, 2024 yılı Ağustos ayında İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşanan büyük orman yangınlarının ardından 375 hektarlık alanın orman sınırları dışına çıkarılarak imara açılması kararının iptali için açılan dava sürecinde Danıştay’ın bilirkişi ve keşif ücretini 180 bin TL olarak belirlemesine tepki gösterdi. Baro, "Bu durum yalnızca ekonomik bir külfet değil, Anayasa’nın 36. maddesinde güvence altına alınan hak arama özgürlüğünün ve 56. maddesinde korunan çevre hakkının ihlali anlamına gelmektedir" açıklamasını yaptı.
ANKA,
2.5.2025 18:19
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
HSK üyeliği için adaylar belli oldu, muhalefet salonu terk etti TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden oluşan Karma Komisyonda, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda görev süresi dolan 5 üye seçimi için 15 aday belirlendi. Seçimlerin 2'nci turunda CHP ve Yeni Yol grubu anayasa ve iç tüzük ihlali yapıldığını belirterek salonu terk etti. Genel Kurul, önümüzdeki günlerde, belirlenen 15 adaydan 5'ini üye olarak HSK'ye seçecek.
DHA,
6.5.2025 23:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 10.5.2025 20:35:58