Gambiya'da Eski Cumhurbaşkanı Jammeh'in Varlık Satışı Protesto Edildi
Gambiya'da sürgündeki eski Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh'e ait varlıkların satışı, başkent Banjul'da düzenlenen protesto gösterileriyle karşılandı. Protestocular, hükümetin Jammeh'in varlıklarını düşük fiyatlarla sattığını iddia etti. Olaylar sırasında 27 sivil ve 2 gazeteci gözaltına alındı.
AA, 14.5.2025 15:10
"Değişim Arifesinde Üniversite Buluşması"...Üniversitelerde Özgürlük ve Katılımcı Yönetim İçin Ortak Çağrı Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) iş birliğiyle "Değişim Arifesinde Üniversite Buluşması" düzenlendi. Akademisyenler, mezun dernekleri, çalışanlar, öğrenciler ve geleceğin üniversitelileri olan lise öğrencilerinin yoğun katılımına sahne olan etkinlikte, demokratik ve diyaloğa dayalı bir üniversite yönetiminin nasıl olması gerektiği sorusu iki farklı panelde masaya yatırıldı. Konuşmalarda akademik özgürlük ve üniversite özerkliğinin önemi vurgulandı; üniversite yönetimlerinde katılımcı ve demokratik bir yaklaşımın gerekliliği öne çıktı.
ANKA,
17.5.2025 12:08
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Fahrettin Altun'dan fesih kararı sonrası sabotaj uyarısı: Müsaade etmeyeceğiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, PKK'nın fesih kararına ilişkin, "Terör sorununu kalıcı olarak çözme iradesini güçlü şekilde ortaya koyuyor, 'Terörsüz Türkiye'yi adım adım inşa ediyoruz" dedi. Süreci sabote etmeye yönelik girişimleri takından takip ettiklerini belirten Altun, "Bu konuda devletimizin kararlılığını kimsenin test etmesine müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.
AA,
13.5.2025 12:38
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 23.5.2025 18:14:03