CHP'nin İliç Altın Madeni Açıklamaları: Güvenlik ve Üretim Önceliği
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İliç'teki Çöpler altın madeni sahasında güvenlik önlemleri alınarak üretimin yeniden başlamasını istediklerini belirtti. Ayrıca, Erzincan'daki yüksek işsizlik oranına dikkat çekildi.
ANKA, 28.5.2025 16:36
CHP Lideri Özel: "Biz Sandığı Tayyip Bey'e Kaptırmamaya Çalışıyoruz" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bizim meydan meydan eylem yapıyoruz dediğimiz mesele, sandığa, adaya sahip çıkma meselesi. Biz o sandığı Tayyip Bey’e kaptırmamaya çalışıyoruz. Çünkü sandık Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, İnönü dönemine ait. Biri tek adam rejimini bitirip cumhuriyeti ilan etti, meclis kurdu, diğeri bunun devamında çok partili rejime gidip kaybettiği seçimde iktidarı devretti yani iktidarın değişebilir olduğunu gösterdi Türkiye’de. Bugün Erdoğan, bu iki kazanımı elimizden almaya, demokrasiden diktaya geçmeye çalışıyor" dedi
ANKA,
5.6.2025 15:33
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Diyadin'de Koza Altın Madeni Projesine Karşı Protesto Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çevreciler ve hukukçular, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Koza Altın Madeni projesine karşı 'Mollakara İliç olmasın. Diyadin kanser olmasın' sloganıyla basın açıklaması yaptı. Projenin şantiyesinin çevresel riskler taşıdığına ve olası bir kaza durumunda büyük bir felakete sebep olabileceğine dikkat çektiler.
ANKA,
4.6.2025 10:43
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" Mitingi... Özgür Özel: "Aç, Yoksul Bıraktığınız Emeklinin, Çiftçinin, Emekçinin İki Yakası Elinizdedir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düzce'de düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde yaptığı konuşmada, "19 Mart darbesi, 82 milyon insanın her birinin cebinden 28 bin lira aldı. Bu darbe yapıldığında harcanan, yakılan rezerv 60 milyar doları aşmıştı. Bariyerlerin arkasından bakan Düzce’nin çiftçilerinin bütün borçlarını, Türkiye’deki bütün çiftçilerin borçlarını kapatabilir, faiziyle bir o kadarını da onlara verebilirdik. Bugün için Türkiye’de işsiz olanların tamamına 15’er bin lira işsizlik maaşı bağlayabilirdik. Atanmayan öğretmenlerin, bir milyon öğretmenin hepsini atayabilir, 3 yıllık maaşını peşin verebilirdik. İşte böyle bir parayı, sırf Ekrem İmamoğlu’ndan güya kurtulabilmek için harcadılar, yaktılar. Emeklime mi, çiftçime mi, işsizime mi, asgari ücretlime mi? Değil. Tayyip Bey’in korkularına harcadılar. Ama bundan kurtulamazsınız. Bunu yaparak ne Ekrem Başkan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığından, milletimizin takdiriyle bir sonraki cumhurbaşkanı olacak olmasından kurtulursunuz, ne de günü gelince mahşerde bunun hesabını verirsiniz. Aç, yoksul bıraktığınız emeklinin, çiftçinin, emekçinin iki yakası elinizdedir. Seçim sandığı gelince hesabı görmek onların elindedir. Sonunuz yakındır" dedi.
ANKA,
31.5.2025 16:23
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Thk'nın Yangın Söndürme Uçaklarını Satışa Çıkarması... CHP'li Öztürkmen: "İktidarın Thk İnadı Yine Ormanlarımızı Korumasız Bırakıyor" CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının satışa çıkarılmasına tepki göstererek, “Orman Genel Müdürlüğü 6 aydır uçak kiralama ihalesini sonuçlandıramadı. Açtığı iki ihaleyi de iptal etti. Yani tek yangın söndürme uçağı kiralayamadı. THK’nın satılık uçaklarına ise talip yok. 8 uçağı 1 uçak fiyatına satışa çıkardılar ancak yine de alıcı çıkmadı. Önümüz yaz, sıcaklar artıyor. Ne yeni yangın söndürme uçağı kiralayabiliyorlar ne de THK uçaklarını alıp kullanmayı düşünüyorlar. İktidarın THK inadı yine ormanlarımızı korumasız bırakıyor” dedi.
ANKA,
29.5.2025 13:00
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
CHP'nin Esenler Mitingi... Özgür Özel: Talebimiz Emekçiler İçin Asgari Ücrete Ara Zamdır ve Talebimiz Emekliler İçin Seyyanen Zamdır CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Esenler'de düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde yaptığı konuşmada, "Çare, asgari ücrete ara zam almaktadır. Çünkü asgari ücretin belirlendiği tarihteki 22 bin lira, yılın ilk dört ayında uğradığı TÜİK’e göre yüzde 14’lük enflasyon bile hesaplansa, erimiş ve şu anda artık o zam 22 bin liradan 19 bin liraya düşmüştür. ENAG’ın hesabına göre bu para 17 bin 500 lira. Yani verilen zammı, enflasyon yutmuştur. Eğer Temmuz ayında bir ara zam yapılmazsa, altı ay boyunca geçen sene katlanamadığımız o 17 bin liranın da altında bir parayla, bırakın geçinmek, adeta sürünmek zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.
ANKA,
28.5.2025 22:49
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 8.6.2025 01:51:52