Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
7 Haziran 2025 Cumartesi 23:40 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Donald Trump
Recep Tayyip Erdoğan
Ferdi Zeyrek
Devlet Bahçeli
Binyamin Netanyahu
Burak Koçak
Yaşar Güler
Vincenzo Montella
Jeffrey Epstein
Alparslan Türkeş
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Bursa
Izmir
Antalya
Konya
Aydın
Manisa
Diyarbakır
Adana
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

Ankaralılar Enflasyona Tepkili

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine Ankaralılar'dan sert eleştiriler geldi.
ANKA, 3.6.2025 15:43


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

Tüik'in Enflasyonuna Ankaralılardan Tepki: "Enflasyon, Enflasyon Milleti Kandırıyorlar. Olmaz, Yalanla Hiçbir Yere Varılmaz."
TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon verilerini eleştiren vatandaşlar ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Emekli maaşı ile geçindiğini söyleyen bir Ankaralı "Ben yaşlılık maaşı alıyorum 4 bin 600 lira. Ben kira veriyorum. Günde iki ekmek götürsem 25 lira. Ayda bin 500 lira sadece kuru ekmeğe veriyorum. Ben bu maaşla nasıl besleneceğim. Dilensem olmaz, herkesin bir şerefi var. Enflasyon, enflasyon milleti kandırıyorlar. Olmaz, yalanla hiçbir yere varılmaz" ifadelerini kullanırken, bir başka Ankaralı, "TÜİK, o verileri açıklamak yerine, o verileri topladığı alışveriş yerlerini açıklasa da biz oraya gitsek" sözleriyle tepki gösterdi. Yaşadığı geçim sıkıntısını anlatırken, ayakkabı alamadığını, terlikle dolaşmak zorunda kaldığını anlatan bir kadın vatandaş ise "Bak ayakkabı giyemiyorum, terlikle geziyorum. Neden? Alamıyoruz. Bir ayakkabı olmuş 1,5 - 2 bin lira. Çıksın da söylesinler ne ile alınıyor. Suya, elektriğe zam, zam, zam. Oldu milletin kafasına bir taş" diye konuştu.
ANKA, 3.6.2025 15:32   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Grup Toplantısı... Özgür Özel: "Ara Zam Yapmamak Düpedüz Asgari Ücretlinin Emeğini Sömürmektir, Alın Terini Sömürmektir"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Seçimden sonra enflasyon 80'lere gidip geri geldi. Mehmet Şimşek geldiğinde enflasyon yüzde 38, şu anda yüzde 35,5. Yüzde 38'ken dört ayarlama dediler geçen sene bir kuruş zam yapmadılar. Şimdi 22 bin yaptılar hedef enflasyona göre, Temmuz'da ara zam yapmamaya niyet ediyorlar. Bu düpedüz asgari ücretlinin emeğini, alın terini sömürmektir" dedi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek; "Asgari ücretliyi, emekliyi değil de terör örgütünün başıyla müzakereyi konuşuyorsan millete verdiğin sözü tutmayıp, 'yapmayacağım' dediğini yapıyorsan meşru değilsin. O koltukta bir gün bile oturamazsın" ifadelerine yer verdi.
ANKA, 3.6.2025 14:57   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




CHP Grup Toplantısı... Özgür Özel: "Ara Zam Yapmamak Düpedüz Asgari Ücretlinin Emeğini Sömürmektir, Alın Terini Sömürmektir"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Seçimden sonra enflasyon 80'lere gidip geri geldi. Mehmet Şimşek geldiğinde enflasyon yüzde 38, şu anda yüzde 35,5. Yüzde 38'ken dört ayarlama dediler geçen sene bir kuruş zam yapmadılar. Şimdi 22 bin yaptılar hedef enflasyona göre, Temmuz'da ara zam yapmamaya niyet ediyorlar. Bu düpedüz asgari ücretlinin emeğini, alın terini sömürmektir" dedi. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek; "Asgari ücretliyi, emekliyi değil de terör örgütünün başıyla müzakereyi konuşuyorsan millete verdiğin sözü tutmayıp, 'yapmayacağım' dediğini yapıyorsan meşru değilsin. O koltukta bir gün bile oturamazsın" ifadelerine yer verdi.
ANKA, 3.6.2025 14:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Emeklilere ve Asgari Ücrete Zam Şart
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere ve asgari ücrete zam yapılması gerektiğini vurguladı.
AA, 3.6.2025 15:34   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Özgür Özel: Emeklilere ve asgari ücrete ara zam şart
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilerin ve asgari ücretlilerin satın alma gücünün düştüğünü belirterek, gerçekçi zam taleplerinin şart olduğunu vurguladı. Ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ve zam talep sürecini ele alan Özel, sosyal adalet için mücadele edeceklerini ifade etti.
AA, 3.6.2025 15:23   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'nin Esenler Mitingi... Özgür Özel: Talebimiz Emekçiler İçin Asgari Ücrete Ara Zamdır ve Talebimiz Emekliler İçin Seyyanen Zamdır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Esenler'de düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde yaptığı konuşmada, "Çare, asgari ücrete ara zam almaktadır. Çünkü asgari ücretin belirlendiği tarihteki 22 bin lira, yılın ilk dört ayında uğradığı TÜİK’e göre yüzde 14’lük enflasyon bile hesaplansa, erimiş ve şu anda artık o zam 22 bin liradan 19 bin liraya düşmüştür. ENAG’ın hesabına göre bu para 17 bin 500 lira. Yani verilen zammı, enflasyon yutmuştur. Eğer Temmuz ayında bir ara zam yapılmazsa, altı ay boyunca geçen sene katlanamadığımız o 17 bin liranın da altında bir parayla, bırakın geçinmek, adeta sürünmek zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.
ANKA, 28.5.2025 22:49   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP: Asgari Ücrete Zam Şart
CHP'li Emir, temmuzda asgari ücrete zam yapılmasını ve enflasyon düzeltmesi gerektiğini vurguladı.
ANKA, 28.5.2025 17:01   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP, Asgari Ücrette Ara Zam Talep Etti
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de asgari ücrete mutlaka zam yapılması gerektiğini vurgulayarak, enflasyonla mücadelede işçilerin mağdur olmaması gerektiğini ifade etti. Emir, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu belirterek, hükümetten acil düzenlemeler istedi.
ANKA, 28.5.2025 16:50   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Disk Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "Tüik, Hükümetin Enflasyon Hedefini Tutturmak İçin Enflasyonu Düşük Gösteriyor"
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bugün TÜİK’in enflasyon verileri, bir kez daha yargı kararlarının gereği yerine getirilmeden açıklandı. TÜİK frene bastı. Hükümetin enflasyon hedefini tutturmak için enflasyonu düşük gösteriyorlar” dedi.
ANKA, 3.6.2025 13:30   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekliye yeni müjde mi geliyor? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da
En düşük emekli maaşı için Temmuz ayında zam beklentisi artıyor. Ancak artışın gerçekleşmesi için Meclis kararı ve Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor.
Haberler.com, 3.6.2025 10:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekliye yeni müjde mi geliyor? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da
En düşük emekli maaşı için Temmuz ayında zam beklentisi artıyor. Ancak artışın gerçekleşmesi için Meclis kararı ve Cumhurbaşkanı onayı gerekiyor.
Haberler.com, 3.6.2025 10:46   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Cuntacı Bir Anlayışla Kaleme Alınan Bir Anayasa Elbette Ki 86 Milyon İçin Yapılmıyor
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada “İktidar kamuoyu önündeki yeni Anayasa açıklamalarında, toplumun her kesimince tabiri caizse ‘kabul edilebilir’ bulunacak düzenlemeleri vaat etti. Bunu yaparken de itiraz edenin ‘düşman’ olduğu algısını oluşturmak için elinden geleni yaptı. İktidarın gerçek niyeti hiçbir zaman, özgürlüklerin, demokratik hakların genişletilmesi olmadı. Ya da gerçekten ‘sivil’ bir anayasa yapma dertleri yoktu. Nitekim üzerinde sadece “yeni” yazan ancak cuntacı bir anlayışla kaleme alınan bir Anayasa elbette ki 86 milyon için yapılmıyor” ifadelerini kullandı.
ANKA, 2.6.2025 19:13   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Erbakan: Ekonomik Sıkıntılara Son Vereceğiz
Fatih Erbakan, Kocaeli'de ekonomik krizlere çözüm önerilerini anlattı ve imtiyazlılara karşı mücadele vurgusu yaptı.
ANKA, 1.6.2025 18:36   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Fatih Erbakan: "Yeniden Refah Partisi Olarak Bu Sömürü Düzenine Son Vereceğiz"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İmkanlar var kaynaklar var ama bunlar israfa, faize ve imtiyazlı holdinglere gidiyor. Millete gelince para kalmıyor. Biz Yeniden Refah Partisi olarak bu sömürü düzenine son vereceğiz. Elimize baltaları alıp imtiyazlıların hortumlarını keseceğiz, rantiyenin hortumlarını keseceğiz. Faize ve israfa giden paraları kurtaracağız" dedi.
ANKA, 1.6.2025 18:25   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Lideri Özgür Özel'in Disk Ziyareti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada asgari ücrete ara zam talebini yinelerken, "Düşük ve yanlış açıklanan enflasyon; sofradan zeytin çalıyor, tencereden iki kepçe çorba çalıyor, çocuğun okula giderken beslenme çantasından muz çalıyor, peynir çalıyor, mandalina çalıyor. Bu böyle bir mücadele” dedi.
ANKA, 29.5.2025 12:25   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emeklilerden 'İnsanca Yaşam' Talebi
Tüm Emekliler Sendikası, düşük maaşlar ve hak ihlallerine karşı 'insanca yaşam' talep etti.
ANKA, 28.5.2025 16:45   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekliler Kadıköy'den Seslendi: Açlığa Mahkum Ediliyoruz... İlk Seçimde Karanlık Düzeni Değiştireceğiz
Tüm Emekliler Sendikası, emeklilerin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullara tepki göstererek “insanca yaşam” talebini yineledi. Sendika yöneticileri ve üyeleri, düşük emekli maaşlarını, demokratik hakların kısıtlanmasını ve iktidarın politikalarını eleştirirken; mücadeleyi büyütme ve dayanışmayı artırma çağrısında bulundu. Emekliler bayram ikramiyelerinin yılda dört kez ve her seferinde asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini vurguladı. “Açlığa mahkum ediliyoruz... Emeklilere reva görülen bu sefalet ne insani, ne anayasal, ne de ahlaki açıdan kabul edilebilirdir” diyen emekliler, 16 milyonluk bir kitleyi oluşturduklarını anımsatarak, “Yerel seçimlerde gerekli dersi verdik. İlk genel seçimde de bu karanlık düzeni değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
ANKA, 28.5.2025 16:34   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'den İmamoğlu İçin Yeni Kampanya
CHP, Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle imza kampanyasına 191 bin sorumlu ekliyor.
ANKA, 28.5.2025 14:20   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP, İmamoğlu İçin İmza Kampanyasını Genişletiyor
CHP, Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı kampanyayla imza sayısını 15 buçuk milyona ulaştırdı. 191 bin sandık sorumlusuyla kampanyayı mahallelerde devam ettirerek İmamoğlu'nu daha görünür hale getirmeyi amaçlıyor.
ANKA, 28.5.2025 14:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 7.6.2025 23:40:50
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.