CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun tutuklanmasını eleştirerek, '213 suç dosyası bulunan eski AKP'li vekil bir kez bile ifadeye çağrılmazken, Aykut Erdoğdu hakkında 'duydum' iddiaları ile tutuklama kararı verildi' dedi.
ANKA, 4.6.2025 00:03
CHP Lideri Özel: "Biz Sandığı Tayyip Bey'e Kaptırmamaya Çalışıyoruz" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bizim meydan meydan eylem yapıyoruz dediğimiz mesele, sandığa, adaya sahip çıkma meselesi. Biz o sandığı Tayyip Bey’e kaptırmamaya çalışıyoruz. Çünkü sandık Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, İnönü dönemine ait. Biri tek adam rejimini bitirip cumhuriyeti ilan etti, meclis kurdu, diğeri bunun devamında çok partili rejime gidip kaybettiği seçimde iktidarı devretti yani iktidarın değişebilir olduğunu gösterdi Türkiye’de. Bugün Erdoğan, bu iki kazanımı elimizden almaya, demokrasiden diktaya geçmeye çalışıyor" dedi
ANKA,
5.6.2025 15:33
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Suat Özçağdaş: "Yahu Siz Anayasa'ya Uymayan Bir İktidarsınız, Sizinle Hangi Anayasa'yı Konuşacağız?" CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, bir yıl önce Anayasa Mahkemesi’nin YÖK üyelerinin ve rektör atamalarının Anayasa’ya aykırı olduğuna dair bir karar almasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 63 rektör atadığına dikkati çekti. Özçağdaş, “Dün Sayın Numan Kurtulmuş demokrasiden bahsediyor, hukuktan bahsediyor. Recep Tayyip Erdoğan 'halkımız yeni anayasa istiyor' diyor. Yahu siz Anayasa’ya uymayan bir iktidarsınız. Sizinle hangi Anayasa’yı konuşacağız?” diye sordu.
ANKA,
4.6.2025 12:58
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
EMEP'ten CHP'li Belediyelere Yönelik Gözaltılara Sert Tepki Emek Partisi, CHP'li belediyelere yönelik operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan belediye başkanları ve bürokratların sağlık kontrolüne götürülmesi işlemlerini eleştirerek, bunun bir çaresizlik görüntüsü olduğunu vurguladı. Partinin açıklamasında, iktidarın halkın iradesini gasbetme çabaları ve faşizm inşasının halk tarafından affedilmeyeceği ifade edildi.
ANKA,
4.6.2025 17:17
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 7.6.2025 14:13:06