HAK-İŞ ve ILO tarafından düzenlenen eğitim programında ev işçilerinin örgütlenmesi ve yasal hakları üzerine önemli açıklamalarda bulunuldu. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'deki ev işçilerinin çoğunun kayıt dışı çalıştığını vurguladı.
ANKA, 16.6.2025 15:54
Dervişoğlu'ndan Erbakan'a Ziyaret... Dervişoğlu: Türkiye'yi Öcalan'ın Ayağına Götüreceklerse Buna da Sonuna Kadar Direneceğiz İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Dervişoğlu, "Öcalan’ı TBMM’ye getiremeyenler bir komisyon marifeti ile Türkiye’yi Öcalan’ın ayağına götüreceklerse buna da sonuna kadar direneceğimizin bilinmesini istiyorum. Bu süreçte TBMM bypass edilmiş ama kurulan komisyon marifetiyle de bir role zorlanmak isteniyor. İktidar sanki devlet de işin içindeymiş gibi sunarak MHP, DEM, İmralı ve Kandil beşgeninde bu süreci sürdürüyorlar. Bu yeni komisyonun inşa edilmesi çabası da TBMM’nin böyle bir suça alet edilme arzusundan kaynaklanmaktadır" dedi.
ANKA,
16.6.2025 18:56
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Queen Flowers İşçilerinin Sendikal Mücadelesi Sürüyor: Geçinemiyoruz, Alın Terimizin Karşılığını İstiyoruz İzmir’in Dikili ilçesinde faaliyet gösteren Danimarka sermayeli Queen Flowers’ta çalışan işçilerin sendikal mücadele için başlattıkları direniş 4’üncü haftada devam ediyor. Yetki davası duruşması öncesinde İzmir Adliyesi önünde açıklama yapan işçiler, iş yerinde tehdit, mobbing ve baskıya maruz kaldıklarını belirterek “Biz krizin faturası değiliz. Sömürüye karşı ses çıkaran, hakkını isteyen, insanca yaşamak isteyen binlerce işçiyiz. Geçinemiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz" dedi.
ANKA,
13.6.2025 16:16
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 17.6.2025 05:30:52