2023 ve 2024’te açıklanan Orta Vadeli Programlarda (OVP) önce 2024’ün ikinci yarısında, daha sonra 2025’in ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin (TES) yeni OVP’de 2026 ikinci yarısı için yeniden takvime bağlanmasının gerisinde, milyonlarca çalışanın güvencesi olan ikramiye ve kıdem tazminatını ''ikinci emekli aylığı'' adı altında ''buharlaştırma'' planı yatıyor.
ANKA, 10.9.2025 13:21
Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya
yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.
Konuyla ilgili diğer haberler
"tamamlayıcı Emeklilik" Bahanesiyle Kıdem Tazminatı Fonu Tekrar Devreye Alınıyor 2023 ve 2024’te açıklanan Orta Vadeli Programlarda (OVP) önce 2024’ün ikinci yarısında, daha sonra 2025’in ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin (TES) yeni OVP’de 2026 ikinci yarısı için yeniden takvime bağlanmasının gerisinde, milyonlarca çalışanın güvencesi olan ikramiye ve kıdem tazminatını ''ikinci emekli aylığı'' adı altında ''buharlaştırma'' planı yatıyor.
ANKA,
10.9.2025 13:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ovp'de Acı İtiraf: Depreme Ayrılan Paralar Harcanmadı; 3 Yılda TL Pul, Dolar 54 TL Olacak; Pembe Vaatler, Birbiriyle Çelişen Tutmayacak Hedefler Resmi gazetenin mükerrer sayısında gece yarısı yayınlanarak yürürlüğe giren 2026-2028 Orta Vadeli Program (OVP), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı ‘lansman’ ile kamuoyuna duyuruldu. 2026’dan itibaren kamu harcamalarıyla devletin mal ve hizmet alımlarında artış öngörülmesi, muhtemel bir erken seçim hazırlığının işaretlerini verirken önümüzdeki üç yılda büyüme açısından umut ışığı görünmüyor. İşsizliğin 2028’de yüzde 8’in altına düşürülmesi içinse esnek çalışma, part-time istihdam, işsizlik sigortası fonundan işverenlere aktarılan kaynakların artırılması vb. çözümler uygulanacağı vurgulanıyor.
ANKA,
8.9.2025 13:48
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu... Özgür Burak Akkol: "Türkiye'de Kayıt Dışı İstihdam Oranı Yaklaşık Yüzde 25 İken Bölgede Yüzde 46 Yani Her İki Çalışandan Biri Kayıt Dışı Olarak... Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Şimdi dönen tekere belki de çomak sokmak isteyenler olacak. Sürenin uzamaması lazım. Bu ülkenin sahadaki kabullenme oranının artması ile ilgili de kuşkular bir tarafa serilmesi lazım. Süre uzadıkça fitne çoğalır" dedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonları (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol da bölgenin gayrisafi milli hasıla payının neredeyse 20 yıl önceki Türkiye seviyesinde olduğuna dikkati çekerek, "Özellikle bölgede kişi başı gelir seviyesinin artırılması bakımından ciddi fırsat görüyoruz. Türkiye'de yaklaşık yüzde 25 kayıt dışı istihdam oranı varken bölgede neredeyse yüzde 46 yani her iki çalışandan biri kayıt dışı olarak çalışıyor" diye konuştu.
ANKA,
12.9.2025 16:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 12.9.2025 17:11:24