Maaş haczinde yeni dönem! Gelir bazlı kesinti sistemi geliyor
Adalet Bakanlığı, İcra ve İflas Kanunu'nda maaş haczine yönelik köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. Yeni taslağa göre; yüzde 25'lik kesinti sistemi kaldırılarak gelir bazlı ve kademeli maaş haczi uygulanacak. Düşük gelirli çalışan daha az, yüksek gelirli çalışan ise daha fazla kesintiyle karşılaşacak. Haciz oranları yüzde 10 ile yüzde 60 arasında değişecek, emekli maaşlarına haciz uygulanmayacak.
Haberler.com, 15.10.2025 14:20
Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya
yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.
Konuyla ilgili diğer haberler
Maaş haczinde yeni dönem! Gelir bazlı kesinti sistemi geliyor Adalet Bakanlığı, İcra ve İflas Kanunu'nda maaş haczine yönelik köklü bir değişikliğe hazırlanıyor. Yeni taslağa göre; yüzde 25'lik kesinti sistemi kaldırılarak gelir bazlı ve kademeli maaş haczi uygulanacak. Düşük gelirli çalışan daha az, yüksek gelirli çalışan ise daha fazla kesintiyle karşılaşacak. Haciz oranları yüzde 10 ile yüzde 60 arasında değişecek, emekli maaşlarına haciz uygulanmayacak.
Haberler.com,
15.10.2025 14:21
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Yurttaşlar Borç-Faiz Sarmalında: Kara Kara Düşünüyoruz... Sürünüyoruz, Bu Geçinme Değil, Korkuyla Yaşıyoruz Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin ağustos ayı verileri, borçla yaşayan kişi sayısının her geçen gün arttığını ortaya koydu. 1 yılda 1.8 milyon vatandaş daha bireysel kredi borçlusu oldu, toplam borçlu sayısı Ağustos ayı itibarıyla 42.8 milyon kişiye ulaştı. ANKA, Kuştepe'de icra ve iflas dairelerinin yakınında vatandaşlara mikrofon uzattı. Bir vatandaş, "Kara kara düşünüyoruz... Sürünüyoruz, bu geçinme değil, korkuyla yaşıyoruz" derken, borçları nedeniyle icraya düştüğünü belirten bir vatandaş ise, “Kredi kartı var, kredilerim var. 34 bin lira icraya ödedim, 16 bin lira da (ayrıca) ödedim, aşırı harcamamız yok ama gelirimiz yok. İki tane çocuk okuyor. Şu anda iş bakıyorum. Şartlar çok kötü gerçekten. Yöneticiler... Her taraf berbat, ülkeyi mahvetmişler” şeklinde konuştu.
ANKA,
17.10.2025 14:11
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Ankara'da CHP'li Kadınlardan "Boş Tencere" Eylemi... Asu Kaya: Bu Ülkede Yoksulluğun Bile Cinsiyeti Var CHP Ankara İl Kadın Kolları, 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü kapsamında “Boş tencereni al sen de gel" eylemi düzenledi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, "Devletin açmadığı her kreş, onlarca kadını daha işsiz bırakıyor. Yaygınlaştırılan güvencesiz ve kayıt dışı istihdam, kadın emeğini değersizleştiriyor. Eğitimden mahrum bırakılan her kız çocuğu, yarının yoksul kadını haline getiriliyor ve siz bu düzenle, yoksulluğu nesilden nesle miras bırakıyorsunuz. Ama artık yeter. Bu ülkede yoksulluğun bile cinsiyeti var" dedi.
ANKA,
17.10.2025 19:32
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Erbakan'dan Erken Seçim Çağrısı: Çekilip Gitmenin Zamanı Gelmiş de Geçiyor, Bir An Önce Bırakın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İzmir 3. Olağan İl Kongresi’nde iktidarı ekonomi, adalet ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi üzerinden eleştirerek, “Bu iktidarın bu millete vereceği bir şey kalmadığını en yüksek sesle ifade ediyorum. Bu millete yapacakları en büyük iyilik, 2026 yılında seçim sandığını milletin önüne koymaktır. Bir erken seçim yapmaktır. 20 senede yapılanlar ortada. Başkanlık sistemine geçip de bütün yetkileri elinize aldıktan sonra veriler ortada, yapılanlar ortada. İktidarda kalmaya devam ederseniz önümüzdeki üç senede yapacaklarınız Orta Vadeli Program’da ortada. Borçtan, faizden, zamdan, vergiden başka bir şey millete vaat etmiyorsunuz. Öyleyse çekilip gitmenin zamanı gelmiş de geçiyor, bir an önce bırakın” dedi.
ANKA,
16.10.2025 22:29
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 19.10.2025 10:06:12