Çorlu'da Tarihi Kazılar: Roma, Bizans ve Osmanlı İzleri Ortaya Çıkıyor
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapılan kurtarma kazılarında Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler gün yüzüne çıkarılıyor. Kazılar, Tekirdağ Müze Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Çorlu Belediyesi işbirliğiyle yürütülüyor.
AA, 19.10.2025 11:10
Muslera kaç gol attı? Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümünde sorulan sorular, izleyicilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Sorular karşısında izleyiciler, yarışmacının hangi cevabı vereceğini heyecanla bekliyor. Aynı zamanda doğru cevabın ne olduğunu araştırarak bilgiye ulaşmaya çalışıyorlar. Yarışma, eğlenirken öğrenmeyi mümkün kılıyor ve ekran başındaki izleyiciler de kendilerini yarışmacı gibi hissedip soruları yanıtlamaya çalışıyor. ki,
Haberler.com,
23.10.2025 21:45
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Sebastapolis Antik Kenti'nde Kazı Çalışmalarında Üç Yazıt Bulundu Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki Sebastapolis Antik Kenti'nde yapılan kazılar sonucunda Roma dönemine tarihlenen üç yazıt keşfedildi. Kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Davut Yiğitpaşa ve ekibi tarafından yürütülüyor. Bulunan yazıtların biri mezar taşı, diğerleri ise onurlandırma yazıtı ve I. Konstatin'e ait ibareler içeriyor.
AA,
21.10.2025 11:08
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Tekirdağ'da Proje ve Destek Görüşmeleri Saadet Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Kart, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ü ziyaret etti. Ayrıca Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, ceviz üreticisini ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Gökhan Saygı'yı ziyaret ederek ortak projeleri değerlendirdi.
AA,
15.10.2025 09:06
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 24.10.2025 09:02:32