Çin Komünist Partisi 4. Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Beijing'de düzenlenen toplantıda, Ekonomik ve Sosyal Kalkınmaya Yönelik 15. Beş Yıllık Plan'ın önerileri kabul edildi. Xi Jinping önemli konuşmalar yaptı.
Xinhua, 23.10.2025 16:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Gazetecinin İbb Soruşturmasına İlişkin Sorusuna Yanıt Verdi: "kim Hangi Makamda Olursa Olsun, Bir Hukuk Devletinde Hukuku Ayaklar Altına... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Friedrich Merz ile yaptığı görüşmenin ardından bir Alman gazetecinin "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın tutuklanması gibi örnekler, AB’nin hukuk devleti anlayışıyla bağdaşıyor mu" sorusuna Türkiye’de demokrasiyle ilgili bir sorun olmadığını belirterek, "Kim hangi makamda olursa olsun, bir hukuk devletinde hukuku ayaklar altına alamaz" yanıtını verdi. Merz ise bir soru üzerine, "Federal Hükümet olarak Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde görmek istiyoruz. Avrupa Birliği'ne giden yol Kopenhag kriterlerine uyulmasından geçiyor. Türkiye'de verilen kararlar, bu koşulları yerine getirmiyor. Hukuk devleti ve demokrasi konusunda, diyaloğun sürdürülmesi gerekecek" ifadesini kullandı.
ANKA,
30.10.2025 18:10
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Xi Jinping Güney Kore'yi Ziyaret Edecek Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae-myung'un daveti üzerine 30 Ekim-1 Kasım tarihlerinde Güney Kore'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında Xi, Gyeongju'da düzenlenecek 32. Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Ekonomi Liderleri Toplantısı'na katılacak.
Xinhua,
24.10.2025 16:03
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 1.11.2025 08:47:32