Telehaber.com

Ana Sayfa - İletişim

Tüm Haberler  -  Son Dakika  -  Güncel  -  Ekonomi  -  Dünya  -  Spor  -  Politika  -  Yaşam  -  Kültür Sanat  -  Magazin - Yerel Haberler
7 Kasım 2025 Cuma 10:03 

Haberlerinde Ara:

Yerel Haberler

Gündemdekiler
Recep Tayyip Erdoğan
Donald Trump
Selahattin Demirtaş
Ekrem Imamoğlu
Hakan Fidan
Devlet Bahçeli
Mahinur Özdemir Göktaş
Victor Osimhen
Şaban Sevinç
Yavuz Oğhan
Yerel Haberler
Istanbul
Ankara
Izmir
Samsun
Antalya
Bursa
Adana
Aydın
Hatay
Kocaeli
Politika
AKP
CHP
Anavatan
DYP
Recep Tayyip Erdoğan
Deniz Baykal
Spor
Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Trabzonspor
Haber
 

 
 Son Dakika Haberleri
 Gazete Haberleri
 Haber Siteleri

 

1 milyon emekliye kötü haber! Maaşlarından kesinti yapılacak

TBMM'de kabul edilmesi beklenen yeni düzenleme, SGK'ya prim borcu bulunan emeklilerin maaşlarında kesintiye neden olacak. Teklife göre, emeklilerin gelirlerinden yüzde 25'e kadar kesinti yapılabilecek. Yeni düzenlemenin 1 milyon emekliyi etkileyeceğini ifade eden SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, dul-yetim aylıklarının da kapsama alınacağını belirtti.
Haberler.com, 30.10.2025 10:41


Haberin Devamı »»

Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz
 

Bu habere henüz hiç yorum yazılmamıştır. Haberle ilgili düşüncenizi buraya yazmak için yukarıdaki Yorum Yaz linkine tıklayınız.

 

 
Konuyla ilgili diğer haberler

1 milyon emekliye kötü haber! Maaşlarından kesinti yapılacak
TBMM'de kabul edilmesi beklenen yeni düzenleme, SGK'ya prim borcu bulunan emeklilerin maaşlarında kesintiye neden olacak. Teklife göre, emeklilerin gelirlerinden yüzde 25'e kadar kesinti yapılabilecek. Yeni düzenlemenin 1 milyon emekliyi etkileyeceğini ifade eden SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, dul-yetim aylıklarının da kapsama alınacağını belirtti.
Haberler.com, 30.10.2025 10:42   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Esnaf Borçları İçin Faizsiz Düzenleme Talebi
Hüseyin Olan, esnafın sorunları için faizsiz borç yapılandırması ve kredi limitlerinin artırılmasını istedi.
ANKA, 5.11.2025 14:08   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler




2026 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda... Dem Partili Hüseyin Olan: Esnafın Borç Yükünü Hafifletecek Mikro Finansman Modelleri Uygulanmalıdır
DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, Ticaret Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; "Vergi ve SGK borçları faizsiz yeniden yapılandırılmalıdır, esnaf kefalet kredilerinin limitleri artırılmalıdır, zincir marketlerin yerel esnaf yoğunluğu dikkate alınarak açılış kriterleri belirlenmelidir, esnafın borç yükünü hafifletecek mikro finansman modelleri uygulanmalıdır; bu adımlar atılmadan bütçe kalemleri rakamsal birer satırdan ibaret kalacaktır" dedi.
ANKA, 5.11.2025 13:56   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Memura şimdiden zam göründü! İşte öğretmen, doktor, hemşire ve polisin yeni maaşı
Enflasyon rakamları sonrası memurların 4 aylık zam oranı yüzde 16,55 olarak kesinleşti. Bu oran, Kasım ve Aralık aylarında enflasyon oranının eksi çıkmaması durumunda, memur ve memur emeklileri için garanti zam anlamına geliyor. Polis, öğretmen, hemşire, profesör gibi çeşitli unvanlardaki memurların maaşları bu oranda artacak. İşte meslek meslek yeni maaşlar...
Haberler.com, 3.11.2025 15:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Memura şimdiden zam göründü! İşte öğretmen, doktor, hemşire ve polisin yeni maaşı
Enflasyon rakamları sonrası memurların 4 aylık zam oranı yüzde 16,55 olarak kesinleşti. Bu oran, Kasım ve Aralık aylarında enflasyon oranının eksi çıkmaması durumunda, memur ve memur emeklileri için garanti zam anlamına geliyor. Polis, öğretmen, hemşire, profesör gibi çeşitli unvanlardaki memurların maaşları bu oranda artacak. İşte meslek meslek yeni maaşlar...
Haberler.com, 3.11.2025 15:09   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Esnafa Yeni Borç Yapılandırma Teklifi
İYİ Parti, ekonomik zorlanan esnaf ve KOBİ'ler için vergi ve SGK borçlarını yapılandırmayı önerdi.
ANKA, 1.11.2025 12:37   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'den 2026 Bütçesi Eleştirisi
Yalçın Karatepe, 2026 bütçesini eleştirerek ekonomik sorunların iktidar tercihi olduğunu vurguladı.
ANKA, 30.10.2025 13:12   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Yalçın Karatepe: İktidara Geldiğimizde Hayata Geçireceğimiz Ekonomi Programımız, Türkiye'de Refahın Adil Bir Biçimde Paylaşıldığı Dönemin Başlangıcı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşmelerine başlanan 2026 yılı Bütçe Kanun Teklifi'ne ilişkin "Türkiye'de insanların giderek yoksullaştığını, tarımsal üretimin azaldığını, sanayi sektöründe ciddi sorunların yaşandığını biliyoruz. Bu bir kader değil, iktidarın tercihidir. İktidarın uyguladığı ekonomik programın bundan başka sonuç doğurmasını zaten beklemiyoruz. Yapılması gereken; planlamaya dayalı, uzun erimli, vatandaşın refahını önceleyen kamusal bir bakış açısına sahip bir ekonomi programının hayata geçirilmesidir. CHP olarak biz bu konuda bütün hazırlığımızı yaptık. İktidara geldiğimiz ilk günden itibaren bunları hayata geçirerek Türkiye'de refahın adil bir biçimde paylaşıldığı ve arttığı bir dönemin başlangıcı olacaktır” dedi.
ANKA, 30.10.2025 13:00   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


2026 Bütçsi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda...Chp'li Bakırlıoğlu: Toplumun En Kırılgan Kesimleri En Fazla Bu Enflasyondan Etkilenecek
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi görüşülüyor. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, hükümetin dezenflasyon programına güvenin zayıf olduğunu ve piyasa beklentilerinin hedeflerle örtüşmediğini belirterek, "Orta Vadeli Plan'da yıl sonu beklentisi yüzde 28,5 ama bunun tutma şansı yok. Piyasa katılımcıları yıl sonunda yüzde 32, bir yıl sonra yüzde 23, iki yıl sonra ise yüzde 17,36 oranında enflasyon öngörüyor. Toplumun en kırılgan kesimleri, emekliler ve sosyal yardımla ayakta duran insanlar en fazla bu enflasyondan etkilenecek" dedi.
ANKA, 6.11.2025 16:36   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


2026 Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda.
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; "Soruyorum aynı derede kaç kez yıkanacaksınız? Aynı hataları daha kaç kere yapacaksınız? Güven yok. Ortada kağıt üzerinde de olsa derli toplu bir program da yok. Enflasyonla mücadeleden anlaşılan faiz lobileriyle birlikte sıcak para partileri verip milletin alın terini masaya sürmek. Bu ülkede siyasetçilerin çok sevdiği yüksek faiz ve kontrollü kura vitesi takmışsınız. Araba bağırıyor, yolcular bağırıyor ama üst vitese bir türlü geçemiyoruz. Araba boğulup kaldı, şanzıman dağıldı. Getirdiğiniz bütçenin arkasında bu tehlikeli karışımın patlamasını engelleyecek tek bir önlem yok" dedi.
ANKA, 6.11.2025 12:50   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP'den Tarım ve Ticaret Eleştirisi
CHP milletvekilleri, hükümetin tarım ve ticaret politikalarını eleştirerek çiftçiyi korumadığını vurguladı.
ANKA, 5.11.2025 20:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


2026 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda... İlhami Özcan Aygun: Siz Türk Çiftçisini Değil, Amerikan ve Rus Çiftçisini Koruyorsunuz
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, "Tarımı bitirmek için ant mı içtiniz? Hasat döneminde mısır, pamuk, ceviz, buğday ve çeltik ithal ederek Türk çiftçisini değil, Amerikan ve Rus çiftçilerini koruyorsunuz" diyerek iktidarın tarım politikalarını eleştirdi. CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko da "Çevrim içi satış platformlarında  satıcı eziliyor, tüketici sömürülüyor, aracı platformlar ise kasalarını dolduruyor" dedi.
ANKA, 5.11.2025 19:58   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


CHP Grup Toplantısı... Özel'den Erdoğan'a "Demokrasi Treni" Tepkisi: O Trenden İneceksin Ama O Tren, Yolun Sonuna Kadar Devam Edecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye ilişkin yaptığı "tren" benzetmesine tepki göstererek, "Bindiği trenin lokomotifi, raylarını döşeyen kişi benim partimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. O trenden ineceksin sen ama o tren yoluna devam edecek. Yolun sonuna kadar devam edecek. Kimsin sen, sen karşısında dururken sana rağmen döşendi o raylar. O rayları döşeyeni senin çok sevdiklerin idama mahkum ettiler Kurtuluş Savaşı’na girişmesin diye" dedi.
ANKA, 4.11.2025 15:10   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


İYİ Parti'den Esnafa Finansal Destek Teklifi
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaf, KOBİ ve sanayiciler için vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasını içeren bir kanun teklifi sundu. Teklif, borçların taksitlendirilmesi ve çeşitli indirimler öngörüyor.
ANKA, 1.11.2025 12:26   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


2026 Bütçesi: Aynı Şartlar Devam Edecek
CHP'li Bakırlıoğlu, 2026'da halkın geçim şartlarının değişmeyeceğini belirtti.
ANKA, 30.10.2025 20:24   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu... Bakırlıoğlu: Bu Bütçede '2025 Yılında Ne Yaşadıysanız 2026 Yılında da Aynı Şeyleri Yaşayacaksınız' Deniliyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Türkiye'deki insanlara; ey çiftçi kardeşim, emeklimiz, emekçimiz, asgari ücretlimiz, öğrencimiz, esnafımız, sanayicimiz; ey Türk halkı! 2025 yılında ne yaşadıysanız 2026 yılında da aynı şeyleri yaşayacaksınız. Yani nasıl geçiniyorsanız, hangi şartlarda yaşıyorsanız aynı şartlarda yaşayacaksınız' deniliyor. Bütçenin özeti bana kalırsa bu" ifadelerini kullandı. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise toplantıya boş tencereyle geldi.
ANKA, 30.10.2025 20:13   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emekli Kesintisi Tepkileri Artıyor
CHP'li Bulut, SGK prim borcu olan emeklilerin maaşlarından kesinti yapılmasına karşı çıktı.
ANKA, 30.10.2025 14:45   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Emeklilerden Kesinti Öngören Kanun Teklifine Tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, SGK prim borcu bulunan emeklilerin maaşlarından yapılacak yüzde 25'e kadar kesintiyi eleştirdi. Bulut, bu düzenlemenin emeklileri daha da yoksullaştıracağını belirterek, devletin emeklileri koruması gerektiğini vurguladı.
ANKA, 30.10.2025 14:34   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler


Gelişmekte Olan Ülkeler İçin İklim Değişikliğine Uyum Finansmanı İhtiyacı 310 Milyar Doları Aşıyor
Birleşmiş Milletler Çevre Programı'na göre, gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğine uyum için ihtiyaç duyduğu finansmanın 2035 yılına kadar 310-365 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu rakam, mevcut uluslararası finansmanın 12-14 katı. Uyum finansmanı, iklim etkilerinden en fazla etkilenen kesimleri korumak için hayati bir öneme sahip.
AA, 29.10.2025 15:05   Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz | Yorumları Oku | Benzer Haberler

 

 


Bu sayfada giriş kısmına yer verilen haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş yapılır. 7.11.2025 10:03:09
 
Telehaber.Com - Kullanım Şartları - Ana Sayfa - Webmasterlar için - İletişim

(C) 2005 TeleHaber. Sitenin tüm hakları Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Ltd.Şti'ye aittir.