Türkiye'nin Kritik Teknoloji İhracatı 80,7 Milyar Dolara Ulaştı
Türkiye, ocak-eylül dönemi itibarıyla orta yüksek ve yüksek teknolojili ürün ihracatında önemli bir artış yaşadı. Hava ve uzay araçları imalatı, bu dönemde en fazla ihracat yapılan alan oldu.
AA, 2.11.2025 11:05
2026 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda... Bakan Kacır: Bir Yılda Uluslararası Sermaye Yatırımları Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 46 Arttı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayi tesislerini özellikle Marmara Bölgesi'nden, diğer Anadolu şehirlerine taşınmasını amaçladıklarını vurgulayarak sanayi yatırımlarına ilişkin, "2025 yılının ilk on ayında sunduğumuz teşviklerle 1 trilyon 170 milyar lira yatırımın önünü açtık. 270 milyar liraya yakın yatırım büyüklüğüne sahip ve 15 bin nitelikli istihdam oluşturacak 13 büyük ölçekli ve yüksek katma değerli yatırıma proje bazlı devlet desteği sunduk. Son bir yılda doğrudan uluslararası sermaye yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 46 artarak 15 milyar 616 milyon dolara erişti" ifadelerini kullandı.
ANKA,
4.11.2025 11:50
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
ATO Başkanı Gürsel Baran: "Türkiye, Dünyada İlk 10 Sağlık Turizmi Destinasyonu Arasında Yer Alıyor" Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) milli katılım organizasyonunu üstlendiği "Küresel Sağlık Fuarı 2025"teki (Global Health Exhibition 2025) standının açılış programı yapıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin son 20 yılda sağlık alanında kat ettiği mesafeyle dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayarak, “Bugün yüksek kalitede sağlık hizmetini, teknoloji ve maliyet avantajıyla birleştirerek kendi vatandaşlarımızın yanı sıra tüm bölgeye ve dünyaya sunuyoruz. Türkiye, dünyada ilk 10 sağlık turizmi destinasyonu arasında yer alıyor” dedi.
ANKA,
28.10.2025 12:28
Arkadaşına Gönder
|
Yorum Yaz |
Yorumları Oku |
Benzer Haberler
Bu sayfada giriş kısmına yer verilen
haberlerin her türlü telif hakkı giriş metninin altında yer alan haber
kaynaklarına aittir. Haber girişlerine bu sayfada, telif hakları mevzuatına
uygun bir şekilde, bilgi vermek amacıyla yer verilmiştir ve tıklandıklarında
doğrudan doğruya haber kaynağının web sitesinde ilgili sayfaya geçiş
yapılır. 5.11.2025 02:37:21